DALMATIA TOWER

Puljak komentirao članak Večernjeg lista, evo što je rekao o dozvoli za najviši neboder u Hrvatskoj

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Gradonačelnik Ivica Puljak održao konferenciju za medije na temu afere INA
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Dalmatia Tower, najviša zgrada u Hrvatskoj
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Dalmatia Tower, najviša zgrada u Hrvatskoj
Autori Vecernji.hr, Hina
09.11.2022.
u 20:04
Na pitanje da komentira to što je Ministarstvo graditeljstva odbilo odluku Grada da se tvrtki Westgate toweru odbije izdati dozvola za izmjenu građevinske dozvole, Puljak je rekao kako dozvole ne daju oni, nego gradski službenici, koji su potpuno neovisni.
Pogledaj originalni članak

Večernji list pisao je jučer o Dalmatia Toweru, smještenom na području splitske Kopilice koji je završen, ali ne i otvoren. Investitor projekta splitski je poduzetnik Josip Komar koji je 2015. imao viziju napraviti dva poslovna tornja. Večernji list u posjedu je rješenja koje je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo 31. listopada 2022. godine, a kojim se poništava odluka splitskog gradonačelnika Ivice Puljka kojom je odbio izdati dozvolu tvrtki Westgate za poslovni toranj. 

Gradonačelnik Ivica Puljak komentirao je danas na konferenciji za medije navode kako investitor Westgate tvrdi kako su ga reketirali gradski službenici kako bi dobio sve potrebne dozvole za najviši neboder u Hrvatskoj. Gradonačelnik je rekao da su oni s njim razgovarali još u prvom mandatu, da su platili sav komunalni doprinos i uredno podnijeli sve dokumente.

- Pravno je tu sve ispravno s te strane. Reketa nikakvog apsolutno nema. Mi se time ne bavimo - odgovorio je.

Na pitanje da komentira to što je Ministarstvo graditeljstva odbilo odluku Grada da se tvrtki Westgate toweru odbije izdati dozvola za izmjenu građevinske dozvole, Puljak je rekao kako dozvole ne daju oni, nego gradski službenici, koji su potpuno neovisni.

Objasnio je da su to odbili jer su smatrali da za nadogradnju treba i potpis gradonačelnika na izmjenu idejnog rješenja. Drugi je razlog da se javno-pravna tijela moraju očitovati kroz elektronički sustav.

VEČERNJI DOZNAJE

Što se događa s najvišim hrvatskim neboderom? Stigao hladan tuš za Puljka, javio se i Otto Barić: 'Nečuveno'

Večernji list u posjedu je rješenja koje je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo 31. listopada 2022. godine, a kojim se poništava odluka splitskog gradonačelnika Ivice Puljka kojom je odbio izdati dozvolu tvrtki Westgate za poslovni toranj Dalmatia Tower. Najviši neboder u Hrvatskoj u kojem su urede već zakupili Mate Rimac, Ericsson, Marriot i mnogi drugi, tako je zbog birokratske komplikacije završio na "čekanju". Dovršen je ali ne i otvoren. U članku objašnjavamo kronologiju cijelog slučaja, ali i otkrivamo pozadinu zbog koje je politika kočila kapitalni projekt u Splitu. Nekoliko izvora tvrdi nam da je svemu kumovala želja za korupcijom od strane nižerangiranih gradskih službenika koji su htjeli "naplatiti" svoje pečate od bogatog investitora, a kad im je plan propao krenuli su u "birokratski rat" kojeg je igrom slučaja naslijedio i novi gradonačelnik Ivica Puljak. Cijelu situaciju komentirao nam je i glavni projektant splitskog nebodera, arhitekt Otto Barić.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar horuk
horuk
20:33 09.11.2022.

Znaci Puljak neće potpisati dozvolu jer čeka na što? Samo zlobnik će reći na malo podmazivanja. A službenici samostalno prikupljavaju 😉. Ali ne bave se oni time. Time se samo bave oni koji to priznaju.

PR
prajdali100
20:25 09.11.2022.

A što reći o Puljaku? Ništa.

Avatar southman
southman
20:56 09.11.2022.

E moj Splite !