VEČERNJI DOZNAJE

Što se događa s najvišim hrvatskim neboderom? Stigao hladan tuš za Puljka, javio se i Otto Barić: 'Nečuveno'

08.11.2022.
u 19:00

Večernji list u posjedu je rješenja koje je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo 31. listopada 2022. godine, a kojim se poništava odluka splitskog gradonačelnika Ivice Puljka kojom je odbio izdati dozvolu tvrtki Westgate za poslovni toranj Dalmatia Tower. Najviši neboder u Hrvatskoj u kojem su urede već zakupili Mate Rimac, Ericsson, Marriot i mnogi drugi, tako je zbog birokratske komplikacije završio na "čekanju". Dovršen je ali ne i otvoren. U članku objašnjavamo kronologiju cijelog slučaja, ali i otkrivamo pozadinu zbog koje je politika kočila kapitalni projekt u Splitu. Nekoliko izvora tvrdi nam da je svemu kumovala želja za korupcijom od strane nižerangiranih gradskih službenika koji su htjeli "naplatiti" svoje pečate od bogatog investitora, a kad im je plan propao krenuli su u "birokratski rat" kojeg je igrom slučaja naslijedio i novi gradonačelnik Ivica Puljak. Cijelu situaciju komentirao nam je i glavni projektant splitskog nebodera, arhitekt Otto Barić.

Komentara 56

UJ
ujna
21:19 08.11.2022.

Lik umislio da je naslijedio svog idola Tita

SL
slavenZadravec
20:11 08.11.2022.

Čemu to sprečavati? Nisam iz Splita i ne poznajem lokaciju, ali ako nema ozbiljnih urbanističkih problema, zašto ne?

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
19:43 08.11.2022.

Prije ce biti da je zapelo kod vrha a ne na nižim razinama u gradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?