Primopredaja vlasti

Puljak preuzeo dužnost gradonačelnika u Splitu, premijeru uputio posebnu poruku

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Ivica Puljak sa zamjenicima preuzeo vlast u splitskoj Gradskoj upravi
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Ivica Puljak sa zamjenicima preuzeo vlast u splitskoj Gradskoj upravi
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Ivica Puljak sa zamjenicima preuzeo vlast u splitskoj Gradskoj upravi
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Ivica Puljak sa zamjenicima preuzeo vlast u splitskoj Gradskoj upravi
15.07.2022.
u 10:49
Nedavno ponovno izabrani gradonačelnik Splita Ivica Puljak i njegovi zamjenici u petak su preuzeli ovlasti od povjerenice Mirne Veže, a u zgradi Gradske uprave su ih uz pljesak dočekali brojni zaposlenici.
Pogledaj originalni članak

Ivica Puljak je izrazio zadovoljstvo što su preuzeli dužnost i što će uz veliku podršku građana, koju su dobili na izborima, nastaviti istim smjerom kao i kada su grad vodili tijekom deset mjeseci, koliko su bili na vlasti.

Nastavit će s realizacijom projekata, očekuju mnogo drugih projekata i ispunjavanje obećanja koja su dali građanima u kampanji.

Na pitanje hoće li biti štednje u gradskim tvrtkama, s obzirom na probleme s energentima, Puljak je odgovorio potvrdno jer namjeravaju uputiti sve direktore gradskih tvrtki na štednju i racionalizaciju, uz održavanje kvalitete javnih usluga.

Kazao je da su razgovarali s kolegama iz Mosta i SDP-a o mogućoj većini u Gradskom vijeću, sljedeći tjedan će nastaviti razgovore i nada se da će se brzo dogovoriti nakon čega bi počeli s konstituiranjem Gradskog vijeća.

Nada se sjednici Vlade u Splitu

Novinare je zanimalo i očekuje li skori posjet premijera Andreja Plenkovića, na što je kazao da će ga pozvati u posjet, nada se da će jednog dana biti održana i sjednica Vlade u Splitu, kao i da su upućeni jedni na druge.

Siguran je da nitko neće kočiti razvoj Splita i da će uspješno surađivati na projektima gdje imaju zajedničke dodirne točke.

Puljak je najavio da će uskoro  raspisati natječaj za Istočnu obalu, kroz koji će urbanisti i arhitekti predložiti rješenja za promet u trajektnoj luci.

"Upravo smo dovršili primopredaju vlasti, imamo izvršnu vlast izabranu od naroda i to Split kao drugi grad u državi treba imati. Povjerenstvo je izuzetak, bilo je izazovno, osobno meni časna dužnost i iskustvo na kojem sam zahvalna, a u suradnji s kolegama pročelnicima, unatoč ograničenim ovlastima, uspjeli smo mnogo toga dobroga učiniti za naš grad", izjavila je bivša povjerenica Mirna Veža.

Dodala je kako su uspjeli proračunsku stavku dovesti u plus i u tijeku turističke sezone organizirati veliku manifestaciju kao što je Ultra, koja je završila bez negativnih posljedica.

prvi intervju nakon izbora

Puljak želi za Split potpunu vlast, tražit će ovlasti županije. Za Večernji otkriva: To koči razvoj Splita!

Ivica Puljak ponovnim izborom za splitskog gradonačelnika postao je prvi koji je izabran dva puta, makar ti izbori bili prijevremeni. Riskirao je kada je dao ostavku, međutim upravo održani izbori su se za njega i stranku Centar itekako isplatili. Potvrdio je legitimitet birača, riješio se sve neugodnijih partnera i ostvario vrlo komotnu većinu u Gradskom vijeću. Razgovarali smo dan nakon pobjede.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar DvaDinaraDruže
DvaDinaraDruže
10:55 15.07.2022.

Hvala Milici i Aleksandri ma gdje god bile