NOVI GRADONAČELNIK SPLITA

Puljak poslao poruku suparnicima: 'Napravili smo zaista hrabar potez'

Split: Završna konferencija za medije Ivice Puljka pod nazivom "Završna poruka biračima"
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
11.07.2022.
u 08:54

Iskreno, ne vjerujem da će to biti ostvarivo u ovom sazivu vlade, mislim da će HDZ ne želi odreći svih ingerencija koje imaju, kazao je

Ivica Puljak dao je za N1 svoj prvi intervju nakon jučerašnje pobjede na izborima za gradonačelnika Splita. 

- Ja uvijek ponavljam da sam stvarno ponosan na Splićane da nastavimo takav model upravljanja. Naravno, uvijek je potrebna suradnja s centralnom vlasti i mislim da neće biti problema. Bilo je ranije sitnih problema s ingerencijom, ali mi ćemo inzistirati na promjenu zakona kako bi Split zaista mogao vladati svojim teritorijem - objasnio je. 

- Iskreno, ne vjerujem da će to biti ostvarivo u ovom sazivu vlade, mislim da će HDZ ne želi odreći svih ingerencija koje imaju. Mi ćemo pozvati na to na idućim parlamentarnim izborima -  kazao je. 

Poslao je i poruku svojim suparnicima. 

- Moja poruka im je da prihvate i shvate da su građani rekli da se ne slažu s onim što su radli, da njihove ideje ne prolaze više u Splitu i da budu konstruktivni u GV-u. Neka kritiziraju, mi smo spremni na kritike, ali neka zajedno radimo na tome da se poboljša politička kultura i da Split bude primjer - kazao je.

Kako je kazao, pozvat će Vladu da održi jednu od svojih sjednica u Splitu, a komentirao je i izbore. 

- Mi smo napravili zaista hrabar potez, to je bio i jedan jedini potez koji smo trebali napraviti. Imamo dobru situaciju u Vijeću, mi ćemo razgovarati s Mostom i SDP-om i to bi bila komotna većina. 

- Vrlo sam se kratko čuo s Barbirom ova dva tjedna, drago mi je što su iz SDP-a rekli da im funkcije nisu uvjet - dodao je. 

>> VIDEO Gradonačelnik Ivica Puljak sa suprugom i kolegama u stožeru stranke slavi pobjedu

Ključne riječi

Komentara 4

SA
sargu123
09:34 11.07.2022.

Što kaže Plenković? Jeli i ovo nešto kolosalno?

Avatar southman
southman
09:55 11.07.2022.

E sad dolazi problem. Kampanja i laprdanje je završilo. Sada treba početi nešto raditi.

AN
ante7
15:45 11.07.2022.

Mihanović je podnio ostavku. Sad će i on na sveučilište. Ipak je doktorat ispravljen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije