PRVA REAKCIJA

Puljak o kandidatu HDZ-a: 'Točno tako izgleda svaki 'svestranački' kandidat Andreja Plenkovića'

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Ivica Puljak i Bojan Ivošević u razgovoru s građanima na Rivi
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Split: Puljak, Ivošević i Kuzmanić službeno su podnijeli ostavke na svoje funkcije
14.04.2022.
u 23:18
Za razliku od Vlade čiji premijer nema hrabrosti stati pred birače, nego se svako malo rekonstruira, mi smo ponosni što će Split imati šansu izravno presuditi želi li politiku HDZ-ovih povlaštenih maski koje nisu ukinute ili politiku principa, reda i javnih natječaja, jednakih šansi za sve, naveo je Puljak
Pogledaj originalni članak

Gradski odbor HDZ-a u Splitu objavio je u četvrtak da će njihov kandidat na predstojećim izborima za gradonačelnika biti dr. Zoran Đogaš. On je istaknuo kako nije u stranci niti planira biti. Kao jedan od razloga svoje kandidature naveo je taj da smatra da Split spava u stanju zimskog sna i da ga se treba probuditi.

Nije dugo trebalo čekati na reakciju Ivice Puljka, gradonačelnika u ostavci. Na Facebooku je naveo kako se dogodilo ono što su najavljivali i očekivali te da će se u Splitu voditi politička borba koja će odlučivati o budućnosti ne samo Splita, već i Hrvatske.

Status prenosimo u cijelosti.

"Dogodilo se ono što smo najavljivali i očekivali. U Splitu će se voditi politička borba koja će odlučivati o budućnosti našega grada, ali i Hrvatske. Ja mogu i želim biti kandidat uvođenja reda i principa jednakih za sve, a svejedno mi je tko je kandidat koji može biti kandidat bilo koje od starih stranaka i politika.

U Hrvatskoj i u Splitu je na djelu zadnji stadij HDZ-a. Znali smo da HDZ traži nestranačkog kandidata, iza kojeg može sakriti svoj uhodani model operiranja po Hrvatskoj. Što je kandidat veći to bolje, što je kandidat manje sličan HDZ-u, to bolje. U Splitu zato imamo protukandidata koji kaže da je mogao biti kandidat bilo koje stranke. A to je zadnje što u politici možete biti i tvrditi da imate svoj "ja". Točno tako izgleda svaki "svestranački" kandidat Andreja Plenkovića, bilo da je u pitanju pozicija ministra na koju od sramote više ne može staviti nikog iz svoje kadrovski devastirane stranke, bilo da je u pitanju pozicija gradonačelnika Splita.

Za razliku od Vlade čiji premijer nema hrabrosti stati pred birače, nego se svako malo rekonstruira, mi smo ponosni što će Split imati šansu izravno presuditi želi li politiku HDZ-ovih povlaštenih maski koje nisu ukinute ili politiku principa, reda i javnih natječaja, jednakih šansi za sve. Cijela Hrvatska moći će gledati Split u kojem će se odlučivati o tome treba li nama ravnopravna budućnost ili povlaštena prošlost. Ja vjerujem da Splićani znaju koji smjer žele. Zato sam i vratio odluku u njihove ruke. Split je za budućnost, Split je budućnost!", navodi se u statusu.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

HR
H.R.T.99
10:09 15.04.2022.

Puljku se stisnulo ono … strah je vrag.

PA
pavlov
12:04 15.04.2022.

A kako izgleda tipičan Šorošev kandidat, tj kandidat financiran novcem "neprofitnih udruga"????

MA
Marko1337
08:23 15.04.2022.

Kandidat HDZ-a iuzgleda kao normalan čovjek koji iza sebe ima karijeru, ugled, koji poštuje i voli svoj Split i hrvatski narod, za razliku od tetke puljak koji je sve suprotno tome.