NESTRANAČKO LICE

HDZ u osvajanje Splita ide sa stručnjakom za spavanje

HDZ
14.04.2022.
u 17:29

Izbori za gradonačeklnika Splita održat će se krajem lipnja, a što će biti s Gradskim vijećem, znat će se nakon sjednice zakazane za kraj travnja.

Gradski odbor HDZ-a jednoglasno je izabrao dr. Zorana Đogaša za njihovog kandidata za gradonačelnika Splita. Potvrdio nam je to Vice Mihanović, predsjednik splitskog HDZ-a koji kaže da mu nije žao što on nije kandidat.

- Nije mi žao što ja nisam kandidat, žao mi je što je Split izgubio godinu dana s Ivicom Puljkom. Mi idemo s kvalitetnim kandidatom, svi stojimo iza dr. Đogaša – izjavio nam je Vice Mihanović.

Dr. Zoran Đogaš, bivši dekan Medicinskog fakulteta, predstojnik Zavoda za neuroznanost i voditelj Centra za medicinu spavanja. Riječ je o istaknutom znanstveniku, dobitniku državne nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti te jednim od inicijatora pokretanja Istraživačkog medicinskog centra u Splitu. Nije član HDZ-a pa su se ispostavile točnim kalkulacije kako će HDZ u izbornu utrku u Splitu s nestranačkim kandidatom. Izbor je pao na dr. Đogaša za kojega su procijenili kako će biti najbolji izazivač dr. Ivici Puljku. Ima podršku i predsjednika stranke Andreja Plenkovića.

Vice Mihanović, predsjednik splitske organizacije koji je prošle godine izgubio od Ivice Puljka u drugom krugu, nije bio  izbor stranke za ponovno natjecanje. Očito su procijenili kako mu je afera s doktoratom dugotrajno naštetila, iako se u zadnjih 10 mjeseci nametnuo kao lider oporbe u Gradskom vijeću. S obzirom da HDZ nije pripremio drugog kandidata, odlučili su stati iza jake nestranačke osobe pa ćemo u predizbornoj kampanji koja je pred nama gledati politički okršaj dvojice znanstvenika.

Izbori za gradonačelnika Splita održat će se krajem lipnja, a što će biti s Gradskim vijećem, znat će se nakon sjednice zakazane za kraj travnja. Za njegovo raspuštanje potrebno je 16 ostavki, što je nemoguće postići bez vijećnika HDZ-a jer Puljak i Centar nemaju većinu ni za raspuštanje Gradskog vijeća. Vice Mihanović kaže da još nisu donijeli odluku o ostavkama.

- Gradski odbor ovlastio je Predsjedništvo koje će o tome odlučivati – rekao je Vice Mihanović.

VIDEO: Davor Božinović o velikoj akciji policije

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Asterix
Asterix
17:45 14.04.2022.

Jake li stranke i članstva, nisu mogli pronaći kandidata s iskaznicom.

DU
Deleted user
17:55 14.04.2022.

A gdje nestade doktor znanosti?

PR
prahrvat
17:52 14.04.2022.

Slušao ga maloprije na N1. Hm, mogao bi ovaj zapapriti svima, odmjeren, pametan, školovan, ugodne dikcije i pojave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije