'Opozicijsko stajalište'

Pusić: Nije dobro što se predsjednica pretvara u glasnogovornicu HDZ-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pusić: Nije dobro što se predsjednica pretvara u glasnogovornicu HDZ-a
14.10.2015.
u 09:11
Vesna Pusić nečuvenim je nazvala predsjedničino odobravanje vojske na granici između Mađarske i Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Ministrica vanjskih i europskih poslova i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić, gostujući u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" odgovorila je predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, koja je optužila Vladu da vodi nekoherentnu vanjsku politiku.

 – Vanjska politika je koherentna i postoji samo jedna vanjska politika koja ima vrlo jasno zacrtane ciljeve – istaknula je Vesna Pusić te dodala da bi bilo dobro da se predsjednica upozna s njom.

Istaknula je kako nije dobro što se predsjednica pretvara u glasnogovornicu HDZ-a, dodajući da je teško raditi s nekim tko ima opozicijsko stajalište. Komentirala je predsjedničin službeni put u Mađarsku i sudjelovanje na sastanku Višegradske skupine.

 – Nije problem u putu ni sastanku, problem je u tome što se predsjednica ondje postavila protiv svoje zemlje – izjavila je.

Vesna Pusić nečuvenim je nazvala predsjedničino odobravanje vojske na granici između Mađarske i Hrvatske. Naglasila je i kako se vanjska politika ne može voditi od sastanka do sastanka. 

>> Slali bismo vojnike u misiju u BiH, ali zasad nismo uspjeli'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

BL
Blizard
09:31 14.10.2015.

Sud javnosti već je sve rekao za tebe ,sačekajmo još redovno sudstvo ,tko je radio protiv svoje zemlje i za koga ,potanko ces nam objasniti !

DD
ddh
09:32 14.10.2015.

Dosta je i previse je te Yugo-Pusicke. Bubne i ostane ziva. Gdje se je to Predsjednica ukljucila u predizbornu kampanju ili gdje je Predsjednica nastupila kao "glasnogovornica" HDZ- zna samo suradnica Save Strbca, Pusicka. Drugarici se valjda opet pocelo nesto snivati kao i 1994-e kad je tvrdila, da je Hrvatska napala Bosnu. Ta drugarica, koja je profesorsku titulu dobila po partijskoj liniji, ta Yugo-komunistkinja koja se falsificirano predstavlja kao nekakva liberalna osoba koja nikad i nigdje u zivotu bez partijske knjizice nije nista postigla, nasla se da podmece Predsjednici. A drugarica radi ono sto drugovi i drugarice crveni toliko dobro znaju raditi, a to je lagati, podmetati i spletkariti. A onda jos i njezino teza, da se Predsjednica postavlja protiv vlastite drzave. Pa nije Predsjednica kao Pusicka, da radi protiv protiv svoje Domovine. Pa nije Predsjednica netko tko ce se spustati na politicki i ekonomski korumpirani sizofreni nivo jedne Pusicke. Pusicka se treba drzati njezinog neotesanog Milanovica, njezinih crvenih bukaca, a ne se petljati tamo, gdje joj nije mjesto.

CR
CROLINDA
10:13 14.10.2015.

Vama je još uvijek i nakon četiri godine vašeg mandata HDZ krivac karnevalski krnje alibi za sva v a š a nedjela protiv Hrvatske i Hrvata a zapravo mu samo jedno ne možete oprostiti - to što više nismo u Jugoslaviji - drugovi na ovim izborima vi ćete se prometnuti u krnju – narod će vas otpuhati u negativnu povijest gdje vam i je mjesto nećemo očekivati da sami napustite saborske klupe kao u ono vrijeme kada se odlučivalo o proglašenju države Hrvatske – pokušali ste izokrenuti istinu konstantno ste povrijeđivali i izrugivali sve ono što biste zapravo u normalnom slučaju trebali osobito zastupati cijeniti i poštivati sprcali ste državu - nenormalno podigli dug i narod stavili na tanje kriške kruha pa sad pet do dvanaest dijelite mrvice i nebuloze - drugovi zaboravili ste da hrvatska dobrota ima granice da Hrvati nisu nevjera i da ne žive samo od kruha i da vi zaboga čak i u svom imenu imate riječ partija i najbolje bi vam pristajao naziv PAG – partija antihrvatskih gotovana – izletnika starog iskrenojugokomunističkog pobijeđenog poraženog režima i sistema u politiku države Hrvatske – odvratno i svetogrdno