NA A6

Ravnatelj MUP-a o nesreći koju je skrivio policajac: Nije bilo zataškavanja, DORH je obaviješten

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Zagreb: Konferencija 'Nesreće se ne događaju, one su uzrokovane'
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Zagreb: Konferencija 'Nesreće se ne događaju, one su uzrokovane'
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost o ilegalnim migracijama
05.06.2024.
u 22:52
Pohvalio je i rad policije koja je posvećena razbijanju lanca droge, nakon što je više uhićenja zabilježeno ove godine, a potvrdio je i kako je policija ove godine zabilježila smanjenje nezakonitih migracija za 41 posto
Pogledaj originalni članak

Ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je slučaj nesreće na A6 koju je skrivio policajac koji je vozio pijan, nakon što se policija danima nije oglašavala o tom slučaju. Policajac je u trenutku nesreće bio van službe, a Milina je za Dnevnik Nove TV poručio kako je u procesu ''kao i svaki drugi građanin''.

- Nije bilo zataškavanja, to nije moguće jer je državno odvjetništvo odmah bilo obaviješteno. Zamjenica državnog odvjetnika radila je očevidne radnje. Poštujemo neovisnost institucija. U vezi s policajcem u tijeku je kriminalističko istraživanje. Sustav smo koji se rigorozno postavio u situacijama u kojima su policijski službenici u kršenju ili kažnjivom ponašanju - objasnio je. 

- Godišnje imamo oko 500 disciplinskih postupaka, a policijski službenik, koji je bio van službe, u procesu je kao i svaki drugi građanin. Poduzeli smo sve, ništa se nije prepustilo slučaju - dodao je. 

Pohvalio je i rad policije koja je posvećena razbijanju lanca droge, nakon što je više uhićenja zabilježeno ove godine, a potvrdio je i kako je policija ove godine zabilježila smanjenje nezakonitih migracija za 41 posto, iako je više krijumčara.

POVEZANI ČLANCI:

- 953 krijumčara i pomagača uhićena su već ove godine. To je rezultat sustavnog rada i međunarodne suradnje. U operativnu akciju Zebra, koju predvodi hrvatska policija na ovoj ruti, uključilo se više europskih zemalja. Očekujem i dalje dobre rezultate - komentirao je.

>> VIDEO Premijer usred presice isprobao kimono: 'Malo je knap'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.