DIVLJAČKI INCIDENT

Razbijenom bocom mladiću razrezali lice

28.04.2002.
u 00:00
* Mladi alkoholizirani Romi napadali su goste u kafiću u Donjoj Dubravi, razbijali inventar te prijetili policajcima
Pogledaj originalni članak

ČAKOVEC - Divljački incident koji su počinila četiri mlada Roma pod utjecajem alkohola ogorčio je mještane istočnog dijela Međimurja. Kako smo neslužbeno doznali, mladići iz romskih naselja u Donjoj Dubravi i Kotoribi u četvrtak su oko 22 sata upali u kafić "Scotch" u D. Dubravi i konobaru oduzeli novčanik s novcem.

Kad je vlasnica kafića od njih zatražila da vrate novac, mladi su Romi počeli razbijati inventar i zlostavljati goste. Razbijenom pivskom bocom jednome su mladiću razrezali lice, koje mu je u bolnici sašiveno s deset šavova! Drugog su mladića bacili na pod i izudarali, a trećem prijetili nožem.

Prema neslužbenim informacijama, na poziv vlasnice iz Policijske postaje Prelog prema D. Dubravi uputila su se dva policijska vozila. U međuvremenu su razjareni Romi stigli u Prelog i upali u policijsku postaju, gdje su, navodno, prijetili dvojici službenika razbijenom bocom, a oštetili su i jedno policijsko vozilo. Potom su se neregistriranim osobnim autombilom uputili prema D. Dubravi, preko dravskog mosta u Podravinu. Tu su se probili kroz dvije policijske blokade i navodno oštetili dva policijska vozila.

Nakon opsežne potrage i pregovora, jučer su se, pola sata nakon ponoći, četvorica izgrednika predala policiji, a poslije su privedena još dvojica, nad kojima je obavljena kriminalistička obrada.

Predsjednik Općinskoga vijeća Donje Dubrave koji obavlja i dužnost načelnika općine Marijan Varga rekao je da je taj divljački čin izazvao veliko ogorčenje upravo u trenutku kad se obavljaju intenzivne pripreme za preseljenje donjodubravskih Roma iz vodoplavnog područja na sigurnu lokaciju.

- Uz pomoć dr. Helene Percač iz Kotoribe uspjelo se od austrijskih donatora dobiti male montažne kućice koje bi se ustupile Romima. Takvi događaji ugrožavaju naše planove. Smatram da bi se na državnoj razini za Rome trebalo donijeti ozbiljne socijalne programe - rekao je Varga.

Preloški gradonačelnik Milan Logožar izjavio je da bi sada u Prelog i Donju Dubravu trebao doći Žarko Puhovski, da vidi kako su ljudi raspoloženi prema Romima koji nepadaju ne samo njih, već i policajce! Iz Policijske uprave međimurske najavili su službeno priopćenje o nemilom događaju kada kriminalistička obrada bude dovršena.

J. Ovčar

Pogledajte na vecernji.hr