Uz pravoslavni Božić

Razumijevanje gradi kulturu suživota i tolerancije u Istri

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Razumijevanje gradi kulturu suživota i tolerancije u Istri
06.01.2014.
u 18:10
Istarski župan Valter Flego u čestitci parohu perojsko-pulske parohije i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pručio da su uvažavanje i razumijevanje prava drugog jedini način da budemo jednaki u društvu
Pogledaj originalni članak

U povodu pravoslavnog Božića kojeg vjernici slave po julijanskom kalendaru, župan Istarske županije Valter Flego, uputio je u svoje osobno i ime Istarske županije parohu perojsko-pulske parohije i pravoslavnoj vjerskoj zajednici u Istri, čestitke.

Župan Flego je u prigodi blagdana Kristova rođenja poželio svim vjernicama i vjernicima dobro zdravlje, sreću i blagostanje.
- Uvažavanje, razumijevanje i poštivanje prava drugog jedini su način da budemo jednaki u različitosti, u otvorenom i tolerantnom društvu. Vjerujem da ćemo na temeljima razumijevanja nastaviti zajednički graditi kulturu suživota i tolerancije u Istri -  poruèio je župan Flego.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KR
KroničarHr
21:28 06.01.2014.

Meni nije jasno razmisljaju li nasi politicari o onome sto govore?! Godinama se u Hrvatskoj javno koristi pojam "suzivot" kad se spominje i kad se povodom obraca srpskoj nacionalnoj manjini. Pojam "suxivot" sadrzi znacenje dva odvojena subjekta, neupitno punoga i posebnoga svakoga pa i politickoga subjektiviteta pa isticanje toga pojma kao zeljenoga cilja nije nista drugo nego zastupanje dezintegracije drustva. Tu se covjek mora pitati, je li to obicno neznanje i nekompetentnost, stoje najcesce slucaj vjerojatnije, nego da se radi i svjesnoj podmukloj politickoj viziji buducega uredjenja hrvatskoga drustva i drzave. Pojam "suzivot" iskljucuje svaku integrativnu vezu tih subjekata i nuzno je onemogucava. Zasto ne - zivot?!