DRUGA FAZA RAZVOJA

REGOS uveo prvi elektronički korisnički pretinac u Hrvatskoj

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
REGOS uveo prvi elektronički korisnički pretinac u Hrvatskoj
29.07.2013.
u 10:05
U pretincu se nalaze obavijesti koje je REGOS, temeljem propisa, učinio dostupnim osiguranicima
Pogledaj originalni članak

Započela je druga faza razvoja jedinstvenog elektroničnog javnog servisa temeljenog na Središnjem registru osiguranika (REGOS). Nakon što je u siječnju uvedena mogućnost dobivanja elektroničkih dokumenata s podacima koji se prikupljaju i obrađuju u REGOS-u, od 26. srpnja e-usluga REGOS-a nudi nove funkcionalnosti.

\"Najveća novost je prvi elektronički korisnički pretinac u Hrvatskoj kojem osiguranici mogu pristupiti putem online e-usluge REGOS-a na www.regos.hr i u kojem se nalaze obavijesti koje je REGOS, temeljem propisa, učinio dostupnim osiguranicima. Osim toga putem ove usluge, uz postojeće, može se dobiti i novi elektronički dokument: Izvadak iz Registra REGOS-a o obračunanom i isplaćenom doprinosu I. stupa za drugi dohodak. Cijeli sustav sada je potpuno automatiziran tako da se traženi elektronički dokumenti dostavljaju korisniku u roku od nekoliko sekundi\", javljaju iz REGOS-a.

Treća faza, koju REGOS planira završiti do kraja godine, omogućit će poslodavcima, kao obveznicima plaćanja obveznih doprinosa i dostave podataka, da sve potrebne dokumente i sve obavijesti iz sustava REGOS-a dobiju kroz online sustav elektroničke isporuke dokumenata i vlastiti elektronički korisnički pretinac.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.