Komatnica

Robinzonski kamp na rijeci Dravi dobio snažan vjetar u leđa, ali i dalje nedostaje novca

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Robinzonski kamp na rijeci Dravi dobio snažan vjetar u leđa, ali i dalje nedostaje novca
16.04.2014.
u 10:20
Upravni odjel za zaštitu okoliša Koprivničko-križevačke županije ustvrdio je da kamp nema značajan negativan utjecaj na ekološku mrežu
Pogledaj originalni članak

Poznati koprivnički kipar motornom pilom Dražen Kuharović još prije nekoliko godina osmislio je projekt robinzonskog kampa u Komatnici na rijeci Dravi.

Prirodni materijali

Lani je preko Braniteljske zadruge Skulptura krenuo i u njegovu realizaciju. Ovih dana dobio je rješenje Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Koprivničko-križevačke županije u kojem stoji da projekt nema značajan negativan utjecaj na ciljeve očuvanja i cjelovitost područja ekološke mreže. Drugim riječima, nije potrebno provesti Glavnu ocjenu prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu. To znači da je projekt dobio snažan vjetar u leđa, ali još mora pričekati i pozitivno rješenje Hrvatskih voda, s obzirom da se područje kampa nalazi unutar zaštićenog područja Regionalnog parka Mura - Drava.

- U robinzonskom kampu sve se radi od prirodnih materijala, nema nikakve štete za okoliš. Njime želimo obogatiti ponudu i privući turiste u to prirodom predivno područje - kaže Kuharović.

Sredstva iz EU fondova

Projektom je predviđeno postavljanje žičare (zipline) preko rukavca Drave i jedne manje dječje žičare na igralištu na kopnu, na obali rijeke s postavljenim drvenim rekreacijskim preprekama, šest drvenih sjenica s popratnim roštiljima, klupama, drvenim pješačkim stazama, ekološkog zahoda, te uređenje 500 metara obale rukavca i dijela ušća potoka Gliboki. Posjetiteljima bi se sjenice iznajmljivale, kao i kanui te bicikli, a omogućila bi im se i vožnja na splavu.

- Za dovršetak projekta potrebno mi je još oko 70.000 kuna. Očekujem pomoć Ministarstva branitelja u privlačenju sredstva iz EU fondova - ističe Kuharović.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.