Rusija odustala od raspoređivanja raketa na granici s Poljskom

Foto: AFP
Rusija odustala od raspoređivanja raketa na granici s Poljskom
19.09.2009.
u 12:42
Rusija je odustala od raketa nakon što je Barack Obama objavio da SAD odustaje od izgradnje proturaketnog štita u Poljskoj i Češkoj.
Pogledaj originalni članak

Rusija je odustala od raspoređivanja raketnih snaga u Kaliningradu, u regiji u blizini Poljske granice, nakon što je američki predsjednik Barack Obama odustao od gradnje proturaketnog štita u Poljskoj i Češkoj, izjavio je zamjenik ruskog ministra obrane.

Ministar Vladimir Popovkin izjavio je da je nakon Obaminog poteza postavljanje kratkodometnih raketa, koje je Rusija planirala kao odgovor, postalo nepotrebno.

Rusija se oštro odupirala Bushovom prvotnom planu o postavljanju proturaketnog štita, pa je postavljanje raketa na granici s Europskom unijom trebao biti odgovor na to.

Obamina odluka da odustane od gradnje 10 presretača raketa u Poljskoj, te radara u Češkoj uvelike se temelji na procjeni da će izgradnja iranske nuklearne rakete trajati tri do pet godina duže nego se očekivalo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

OB
-obrisani-
14:59 19.09.2009.

Kako je lijep ovaj Iskandar gore na slici... Uz navođenje pomoću ruskog \"GPS\"-a (Glonass) preciznost mu odstupa svega 5 m. Šteta što Amerikanci nemaju ništa slično, hehe!

OB
-obrisani-
19:42 19.09.2009.

40 država je okupiralo Irak. 39 ih je već pobjeglo podvijena repa. Otići će i Ameri. Preskupo je držati Irak pod okupacijom. Zaključili su da je jeftinije kupovati iračku naftu nego ju krasti. Već ih rat u Iraku košta 3 000 000 000 000 $. I to je jedan od razloga zašto su upali u ekonomsku krizu. Američki glasaći traže da se vojska povuče iz Iraka. I zato i Ameri idu doma. Lassie se vraća kući. I to je veliki poraz američkog imperijalizma.

OB
-obrisani-
14:33 19.09.2009.

oldfoxy, rasporedili bi ih u Bjelorusiji.