NOVI NAPADI

Ruska vojska tvrdi da je uništila brojno oružje poslano Ukrajini, uključujući raketni sustav HIMARS

Foto: STATE EMERGENCY SERVICES OF UKRA
Russia's attack on Ukraine continues, in Odesa
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
Russia's attack on Ukraine continues, in the Donbas region
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
Russia's attack on Ukraine continues, in the Donbas region
17.07.2022.
u 17:20
Pošto je ranije ovaj mjesec ruska vojska osvojila regiju Luhansk, sada se usredotočila na susjedni Doneck koji želi potpuno staviti pod svoju kontrolu
Pogledaj originalni članak

Ruska vojska rekla je u nedjelju da je novim napadima na ukrajinske položaje uništila brojno oružje koje su Sjedinjene Države i druge članice NATO-a isporučile Ukrajincima.

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov rekao je u nedjelju da je u crnomorskoj luci Odesa pogođeno skladište protubrodskih projektila Harpoon, a višecijevni raketni sustav HIMARS isporučen iz SAD-a pogođen je istočnoj regiji Doneck.

Nemoguće je potvrditi moskovske tvrdnje, piše agencija dpa i dodaje da je prema riječima neovisnih stručnjaka težak podvig locirati i uništili sustav HIMARS.

Ukrajina se opetovano koristila Harpoonima za napade na rusku mornaricu u Crnom moru. 

U sjeveroistočnoj regiji Harkiv ruske snage srušile su borbeni zrakoplov Suhoj Su-25, ustvrdio je Konašenkov, a srušile su i jurišni helikopter Mi-17 te borbeni zrakoplov u Donecku.

Ranije u nedjelju ukrajinski general u Kijevu izvijestio je o jačanju bombardiranja Donecka čime su obuhvaćeni deseci općina, a prvenstveno su napadi usmjereni na gradove Siversk i Bahmut.

Pošto je ranije ovaj mjesec ruska vojska osvojila regiju Luhansk, sada se usredotočila na susjedni Doneck koji želi potpuno staviti pod svoju kontrolu. Luhansk i Doneck čine industrijsku istočnu regiju poznatu kao Donbas koju Moskva želi cijelu oteti Ukrajini.

Čelnik ukrajinske vojne uprave za Luhansk Serhij Hajdaj u nedjelju je ponovno demantirao ruske tvrdnje da je pao cijeli Luhansk u ruske ruke. Kijev još kontrolira dva sela u toj regiji, ustvrdio je Hajdaj.

VIDEO Jedan od najsmrtonosnijih napada: Ruske rakete pogodile grad Vinicu, najmanje 20 mrtvih.

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

XA
xaron
21:08 17.07.2022.

Pa i nije baš teško otkriti lokaciju vojnih ciljeva u Ukrajini. Tamo žive milioni Rusa, a ima i Ukrajinaca koji su za Ruse ili su protiv ove vlade. Obzirom na ratno siromaštvo, ima i dostanjih koji če za novce odati lokaciju bilo čega.

HO
Homophob
05:25 18.07.2022.

Kada su Srbi srusili F-117 fotografija aviona je bilo u novinama i na TV svih srpskih i Srbiji prijateljskim zemljama. Slike su visile na unutarnjim stranama vrata javnih zahoda a sada toliki uspjesi kupovina ukradenih lansera, projekrila a nigdje niti crteza s Wikipedie! Slicno bilo i sa Bayraktarima - rusili ih rusi ne sve strane, srusili ih u Ukraini vise nego ih Turci proizveli. Uozbiljite se jadnici pa se ohrabrujte necim drugim a ne sami sebi lagati! Svijet vam i tako ne vjeruje!

DU
Deleted user
21:46 17.07.2022.

Ovi Rusi se sramote iz dana u dan...ni jedne fotke ni jednog dokaza nigdje....pišanje po 6-7 vojnoj sili svijeta se nastavlja od najsiromašnijie zemlje Europe Ukrajine uz Srbiju i šire.