’Prodala je svog oca, obitelj i domovinu’

Ruski zastupnik poludio zbog izjava kćeri o ratu: 'Ima psihičke probleme, prodala je obitelj i domovinu'

Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters
Ruski vonici u Ukrajini
Foto: Reuters
Ruski vonici u Ukrajini
23.08.2022.
u 08:51
Eduard Isakov izjavio je da njegova kći, koja u inozemstvu želi osnovati prosvjedni antiratni pokret, ima psihičkih problema
Pogledaj originalni članak

Zastupnik u gornjem domu ruske Dume odrekao se svoje kćeri i nazvao je izdajicom nakon što je dala intervju u kojem je osudila ničim izazvanu rusku invaziju na susjednu Ukrajinu.

– Očito je da je primila novac od određenih medija. Drugim riječima, prodala je svog oca, svoju obitelj i svoju domovinu – napisao je na Telegramu zastupnik Eduard Isakov, koji kao senator predstavlja sjeverni autonomni Hanti-mansijski okrug.

On je 19. kolovoza o svojoj najstarijoj kćeri Diani Isakovoj napisao na Telegramu: “Teško je birati riječi kada se ispostavi da vam je kći izdajica”.

Ranije istoga dana 25-godišnja Isakova rekla je za Meduzu i BBC da je napustila Rusiju i da namjerava u inozemstvu osnovati prosvjedni antiratni pokret. Njezini roditelji odavno su razvedeni, a ona je rekla da nema “bliske odnose” sa svojim ocem.

– Kad je počeo rat, imala sam osjećaj krivnje – rekla je Isakova, prenosi Radio Slobodna Europa.

– Preuzimam odgovornost za svoje odluke i svoje postupke te radim što mogu da pomognem narodu Rusije. Krivnja nikome ne čini dobro. Prihvaćam prošlost i učinit ću sve što mogu da popravim stvari – kazala je.

Isakov je naveo da “nije odgajao Dianu od njezine treće godine”. Ustvrdio je da ona ima psihičkih problema i da je “teško komunicirati s njom”.

Kada je u travnju saznao da je sudjelovala u antiratnim prosvjedima u Sočiju, pokušao je “objasniti nužnost specijalne vojne operacije” u Ukrajini koristeći eufemizam koji Kremlj koristi za svoju agresiju na Ukrajinu.

– Predložio sam joj da posjeti mjesta vojne slave sovjetskog naroda i nauči povijest svoje zemlje. Pozvao sam je da otputuje u Donbas, pomogne ljudima koji su osam godina živjeli u ratnim uvjetima i iz prve ruke sazna razloge specijalne vojne operacije – naveo je Isakov.

Donbas je regija u istočnoj Ukrajini u kojoj je Rusija poticala separatistički ustanak od 2014., iste godine kada je nezakonito anektirala Krim.

Od invazije Moskve na Ukrajinu u veljači rat je podijelio mnoge ruske obitelji, pri čemu neki članovi podržavaju Kremlj, a drugi se protive ratu.

VIDEO Ubijena kći bliskog Putinovog saveznika: Eksplodirao joj automobil, otac navodno bio meta

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

PO
pocrn
09:31 23.08.2022.

imati oca koji je fasista a uz to i politicki debil poltron, Isak bi tu , da je normalan trebao prepoznati odakle dolaze moguce psihicke smetnje njegove cerke !

DU
Deleted user
09:53 23.08.2022.

Tako je i Staljin političke oponente slao, kada već ne u Gulag, a onda u "Institucije". Slava Ukrajini.

PO
pocrn
12:39 23.08.2022.

….slava Ukraini ..!!