APEL IZ VELEPOSLANSTVA

SAD upozorava svoje građane u Rusiji: Budite na oprezu i odmah napustite državu

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
Moskva
Foto: Reuters/PIXSELL
Rusija
Foto: Reuters/PIXSELL
Granica Finska Rusija
Foto: Reuters/PIXSELL
Rusija
13.02.2023.
u 09:34
Državljani SAD-a koji borave u Rusiji ili su na putu u tu zemlju trebali bi odmah otići. Budite posebno oprezni zbog opasnosti, posebno se pazite samovoljnih uhićenja. Ne putujte u Rusiju, stoji u upozorenju američkog veleposlanstva u Moskvi.
Pogledaj originalni članak

SAD je poručio svojim građanima da odmah napuste Rusiju zbog rata u Ukrajini i opasnosti od neopravdanog uhićenja ili uznemiravanja od ruskih agencija za provođenje zakona. Priopćenje je izdalo američko veleposlanstvo u Moskvi. 

"Državljani SAD-a koji borave u Rusiji ili su na putu u tu zemlju trebali bi odmah otići. Budite posebno oprezni zbog opasnosti, posebno se pazite samovoljnih uhićenja. Ne putujte u Rusiju", stoji u upozorenju američkog veleposlanstva u Moskvi, piše Guardian. 

SAD je više puta upozorio svoje građane da napuste Rusiju. Posljednje takvo javno upozorenje bilo je u rujnu nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio djelomičnu mobilizaciju.

"Ruske sigurnosne službe uhitile su građane SAD-a na temelju lažnih optužbi, izdvojile građane SAD-a u Rusiji radi pritvaranja i uznemiravanja, uskratile im pošten i transparentan tretman i osudile ih na tajnim suđenjima ili bez predočenja vjerodostojnih dokaza", priopćilo je veleposlanstvo.

"Ruske vlasti samovoljno provode lokalne zakone protiv američkih vjerskih djelatnika i otvorile su upitne kaznene istrage protiv američkih građana uključenih u vjerske aktivnosti."

VIDEO Stanovnici Kijeva nakon raketiranja: 'Umiru civili, sve zbog hira jednog idiota koji vodi Rusiju'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

WT
WTF!
14:43 13.02.2023.

Ameri ziher imaju nekaj u planu vezano za Rusiju....

DU
Deleted user
20:15 13.02.2023.

pa dobro,kad povezes te izjave Lavora da imaju 24og iznenadjenje za svijet,ugrijavanje ruske masinerije u Ukrajini,cini se logicno. tko zna,mozda namjeravaju 24og grunuti na Moldaviju a onda smo mi vrlo,vrlo blizu. Rumunjska je pik zibner,a Beograd i Banja Luka jedva cekaju da pocnu bacati cvijece na mongolsku hordu i pokazu im put do Zagreba..Mogli bi biti poslastica za Ruse,vec desetljecima im sline cure kad se spomene Jadran zbog strateske vrijednosti.

DU
Deleted user
10:24 13.02.2023.

Nesto se gadno priprema!Drz tese brda zakopajte sjeme duboko..