PREDSJEDNIK RH

Milanović: 'Plenković odjednom želi sastanak s vojnim vrhom, očito od svog Baneta saznaje netočno'

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Zoran Milanović na Pantovčaku primio kadete, Banožića nije ni pozvao na svečani prijem
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Zoran Milanović na Pantovčaku primio kadete, Banožića nije ni pozvao na svečani prijem
05.11.2021.
u 16:58
Dobro je što predsjednik Vlade o problemima u vojsci napokon želi čuti od mjerodavnih i upućenih, dakle od vojnih zapovjednika, piše
Pogledaj originalni članak

Sada odjednom predsjedniku Vlade potreban je sastanak s vojnim zapovjednicima da bi se točno informirao o stanju u vojsci, da bi čuo koji su to problemi. Od svog Baneta očito saznaje netočno, oglasili su se iz Ureda predsjednika Milanovića povodom odluke Plenkovića o održavanju sastanka. 

Kako je pojašnjeno, sastanak Milanovića s vojnim vrhom dogovoren je prije tjedan dana, a ne nakon što ga je Plenković dogovorio. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković odlučio je održati sastanak s kolegijem zapovjednika Hrvatske vojske i to zato - pazite sad ovo, citiramo - kako bi čuo koji su to točno problemi i otvorena pitanja u HV-u. Do jučer skoro, predsjednika Vlade vojska nije uopće zanimala, još manje ga je zanimalo koji su točno problemi u njoj, a sve što ga se o vojsci pitalo delegirao je, pun povjerenja, na svog ministra obrane Marija Banožića. 

Pa čak i kad je bio javno upozoren, a prije toga i osobnim pismom Predsjednika Republike, o konkretnim i točnim problemima, o tome kako njegov ministar obrane krši zakon svojim kadrovskim odlukama i uvodi nered u vojnu hijerarhiju, predsjednik Vlade vjerovao je samo svom ministru. Vjerovao do te mjere da ga je proglasio “najstabilnijim”. 

A sada odjednom predsjedniku Vlade potreban je sastanak s vojnim zapovjednicima da bi se točno informirao o stanju u vojsci, da bi čuo koji su to problemi. Od svog Baneta očito saznaje netočno. A izgleda da svom “najstabilnijem” ministru baš i ne vjeruje ako mu vojni zapovjednici trebaju reći istinu. 

Dobro je što predsjednik Vlade o problemima u vojsci napokon želi čuti od mjerodavnih i upućenih, dakle od vojnih zapovjednika, jer od svog ministra nije i ne može ništa točno čuti. Pitanje je samo što onda radi i čemu služi njegov ministar obrane? 

I da, kad već to predsjednika Vlade zanima, sastanak Predsjednika Republike s vojnim zapovjednicima dogovoren je s načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjom i savjetnikom Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Draganom Lozančićem još prije tjedan dana jer se za takve sastanke treba pripremiti'', stoji u priopćenju.

>> VIDEO Stožer: Nova pravila za okupljanja, potvrde obavezne u javnim i državnim službama!

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 73

BL
blekpanther
17:40 05.11.2021.

Ima li u tom uredu zdravih? Obuzima me strah tko nam vodi državu?

LU
Luka233
17:33 05.11.2021.

Zemlja u sanitarnoj krizi, a lik zabavljen vlastitim egom.

DA
damascus
18:08 05.11.2021.

Da Milanovićigra prljavo, poznatoje ali ovo sa suprugom generala je prevršio mjeru. Jadno za predsjednika s karakterom.