niz pohvala za ukrajinskog predsjednika

Šef Wagnera blizak Putinu napravio nešto što bi se malo tko usudio. Analitičarka otkrila i što je razlog

Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russian President Putin oversees the Vostok-2022 military drills in Primorsky Region
Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters
Vladimir Putin
02.11.2022.
u 09:05
Pohvalio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog kao snažnog i samouvjerenog vođu kojeg ne treba podcjenjivati.
Pogledaj originalni članak

Jevgenij Prigožin, blizak saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina i osnivač privatne vojne grupe Wagner, pohvalio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog kao snažnog i samouvjerenog vođu kojeg ne treba podcjenjivati.

"Iako je trenutačno predsjednik zemlje koja je neprijateljski nastrojena prema Rusiji, Zelenski je snažan, samouvjeren, pragmatičan i drag momak", rekao je Prigožin u izjavi koju je na platformi društvenih medija Vkontatke podijelila služba za tisak njegove ugostiteljske tvrtke Concord. .

"Nemojte ga podcjenjivati", rekao je Prigožin u drugoj izjavi, nakon što su ga pitali zašto hvali čovjeka kojeg je Moskva u velikoj mjeri kritizirala, omalovažavala i napadala otkako je došao na vlast, piše Reuters

Ruska politička analitičarka Tatjana Stanovaja rekla je da je zanimljivo da je Prigožin izražavao stajalište koje je daleko od Putinovog, a koje se drugi u vladajućoj eliti možda ne bi usudili reći. "Prigožin se usudio. On misli da ima pravo i misli da to ne bi naljutilo Putina", rekla je.

PREVIRANJA

U Kremlju sve napetije: Mnogi u FSB-u smatraju rat izgubljenim, žele napustiti tajnu službu

Osečkin kaže da je rastuće nezadovoljstvo razlog zašto je Putin unaprijedio čečenskog lidera Ramzana Kadirova i dodijelio mu čin general-pukovnika. Kadirov, kao Putinov „bijesni pas", se smatra posebno lojalnim i brutalnim. Navodi se da je još veći utjecaj stekao i šef privatne plaćeničke vojske Wagner, oligarh Jevgenij Prigožin. To je jedna od Putinovih taktika, smatra Oseckin, kojom se želi zaštititi od pokušaja državnog udara: "Putin se toga boji, zbog čega stvara veliki broj različitih sektora i jedinica koje se mogu okrenuti jedni protiv drugih."

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Vrijeme
Vrijeme
10:23 02.11.2022.

Pripreme za zavrsnicu i Den Haag?

Avatar madcap
madcap
19:05 02.11.2022.

Taknuo je u srž problema. Putin zna da je Zelenskiy za red veličine popularniji od njega i u samoj Rusiji i to jednostavno ne može podnjeti. Zato i je ovaj rat.

DU
Deleted user
15:21 02.11.2022.

jos malo pa ce se poceti cmokati