Poljoprivreda

Seljaci će 2014. iz EU moći povući 723 milijuna kuna

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
j
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
j
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
j
20.12.2013.
u 18:33
Proces akreditacije Agencije nije bio lak, na tome se radilo dvije godine u suradnji s čak tri europske revizorske kuće
Pogledaj originalni članak

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina potpisao je odluku o punoj akreditaciji Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR), koja je uvjet za korištenje Europskog poljoprivrednog jamstvenog fonda za izravna plaćanja u okviru kojeg je hrvatskim poljoprivrednicima na raspolaganju 2,8 milijardi kuna godišnje. U idućoj godini Hrvatska će iz tog fonda povući 25% sredstava, odnosno 723 milijuna kuna, kazao je ministar Jakovina ističući kako će isplata biti u dvije tranše do kraja lipnja.

Proces akreditacije Agencije nije bio lak, na tome se radilo dvije godine u suradnji s čak tri europske revizorske kuće, što, čulo se jučer, nije neobično zna li se da agencije za plaćanja u Europskoj uniji isplaćuju više od 40% cjelokupnog proračuna EU, rezerviranog za poljoprivredu.

>> 'Hrvatska očekuje mnogo od reforme poljoprivrede'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

KO
kolarjeva3
19:17 20.12.2013.

"Seljaci će 2014. iz EU moći povući 723 milijuna kuna" Malo morgen !!

K2
kritičar_2
22:45 20.12.2013.

ministru nije lako.čovjek ima puno obaveza. dvije supruge, vjerojetno i dvoje djece i još ministarstvo poljopvrivrede.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:31 21.12.2013.

Seljaci neće ništa povuči. Novac će posredstvom Ministarstva povući isti oni koji su povlačili i poticaje. A da je ukupna suma poticaja u poljoprivredi rasla a proizvodnja padala. To je ipak hrvatski fenomen kojeg njeguju sve vlade. A ministri, koji god bili, nastavljaju s takvim pranjem novca.