NOVA DRAMA

Silovao petnaestogodišnjakinju?

01.02.2003.
u 00:00
Policija ne povezuje novi zločin sa slučajem Anđele Bešlić
Pogledaj originalni članak

SINJ - Sinjanin Frano Barač (44) zvani Gulaš priveden je jučer u Istražni centar splitskoga Županijskog suda, zbog sumnje da je silovao 15-godišnjakinju iz jednog sela u sinjskoj okolici. Kako smo neslužbeno doznali, Barač je u utorak pokupio djevojku nedaleko od njezine kuće, dok je čekala autobus za Sinj. U Brnazama je, međutim, skrenuo sa ceste u sinjsko polje na predio Meljača. Ondje je silovao djevojku, inače učenicu prvog razreda srednje škole. Poslije ju je prevezao u Sinj. Ona se, pak, navodno povjerila prijateljici, koja je navečer bratu kazala što se dogodilo. Otišli su k njoj i sve ispričali roditeljima, pa policiji.

Barač je prijavljen i zbog bludnih radnji nad jednom mlađom punoljetnicom u siječnju.

U osumnjičenikovu stanu nađeno je 500 g plastičnog eksploziva, 200 g vitezita, četiri ručne bombe, metar šporogorećeg štapina, stotinjak metaka, pa je prijavljen i zbog toga. Pregledan je i njegov automobil te izuzeti dokazi, koji će biti upućeni na vještačenje.

Sinjani su užasnuti. Odmah se povukla usporedba sa "slučajem Bešlić". I Anđela Bešlić (17) odvezena je automobilom samo stotinjak metara od svog doma. U policiji zasad ne povezuju ta dva slučaja. Frano Barač je oženjen, vojni je invalid. Navodno mu ovakvo ponašanje nije bilo strano, te je zbog toga nedavno u Radošiću imao problema te je čak i pretučen.

Dr. Miljuš, J. Blaić

Pogledajte na vecernji.hr