ODVJETNICA NAJAVLJUJE TUŽBU

Silovatelj koji je u zatvoru zlostavljao mladića s poteškoćama osuđen na 4 i pol godine zatvora

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Osumnjičeni za trostruko ubojstvo prevezen u Zatvorsku bolnicu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Osumnjičeni za trostruko ubojstvo prevezen u Zatvorsku bolnicu
12.10.2021.
u 21:15
Resorno ministarstvo kazalo je kako nisu utvrdili propuste službenika, no odvjetnica Lidija Horvat najavila je kako će tužiti državu
Pogledaj originalni članak

Zatvorenik (28) osuđen je na 4.5 godina zatvora zbog silovanja mladića s kojim je dijelio sobu u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Odvjetnica žrtve najavila je tužbu protiv države jer ''nije spriječila zločin''. 

Kako doznaje HRT, na odjelu psihijatrije u bolnici mladića s psihičkim poteškoćama na Valentinovo 2019. godine silovao je 28-godišnji osuđeni silovatelj. Ni liječnik ni kirurg slučaj nisu prijavili nakon pregleda, već je mladić istupio sam i ispričao što se događalo te večeri. 

- I odmah po prijavi pravosudni policajci su reagirali, izdvojili ga, makli ga, napravili su izvješće, proslijedili ga dalje prema Upravi za zatvorski sustav, koja je trebala dalje poduzimati ono što je trebala zakonski poduzeti. Ali nije poduzela ništa... A to trebate pitati Upravu za zatvorski sustav i Ministarstvo pravosuđa zašto se nije ništa poduzelo, ispričao je zamjenik predsjednika Sindikata pravosudne policije Krešo Jelenko.

Resorno ministarstvo kazalo je kako nisu utvrdili propuste službenika, no odvjetnica Lidija Horvat najavila je kako će tužiti državu jer ne razumije kako je smanjeno ubrojiv osuđeni silovatelj mogao biti u istoj ćeliji s mladićem koji ima psihičke poteškoće. 

- Mislim da su to okolnosti o kojima treba voditi računa država. I da je država upravo ta koje je zadužena za sigurnost onih koje je lišila slobode, ističe odvjetnica Horvat.

>> VIDEO Detalji strašne nesreće: Dijete je prelazilo preko zebre, usmrtio ga je 35-godišnjak vozeći prebrzo

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.