Kolumna

Sinčić ipak nije 427.000 kuna podijelio građanima

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Sinčić ipak nije 427.000 kuna podijelio građanima
15.09.2015.
u 08:30
Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida, u borbi za saborske mandate počeo se razbacivati zvučnim obećanjima o 5000 eura koje će, ako dođe na vlast, podijeliti svim građanima.
Pogledaj originalni članak

Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida, u borbi za saborske mandate počeo se razbacivati zvučnim obećanjima o 5000 eura koje će, ako dođe na vlast, podijeliti svim građanima. Sinčiću ovo nije prvi put da „dijeli novce" jer je nakon 16 posto osvojenih glasova na predsjedničkim izborima iz proračuna dobio naknadu od 427.000 kuna za koju je u travnju najavio kako će je „iskoristiti na dobrobit svih hrvatskih građana". A kako to izgleda, precizirao je u nedjeljnom razgovoru za Večernji priznavši da je novac završio u Živom zidu i dobro će mu doći u novoj kampanji.

Tko s košarkašima pobjede sanja, u hladnom se znoju budi

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, teže je od ostalih podnio poraz hrvatskih košarkaša od Češke na Europskom prvenstvu. Tome svjedoči bizarno povlačenje statusa s njegove službene stranice na Facebooku na kojoj je prije utakmice osvanula fotografija nasmiješenog Karamarka s igračima Šarićem, Hezonjom, Simonom, Tomasom, Tomićem i Žorićem. Nakon poraza naših košarkaša, fotografija je naglo nestala, što je izazvalo negativne komentare pa je naknadno vraćena uz novi status „Tko ne zna prihvatiti poraz, pobjedu nije ni zaslužio". Umjesto da profitira na krilima košarkaških pobjeda, Karamarko je morao prihvatiti PR poraz, jer tko s košarkašima pobjede sanja, u hladnom se znoju budi.

Maras opet otišao u Kinu po fantomska ulaganja

Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, otputovao je u novi desetodnevni posjet Kini. Vjerojatno da provjeri gdje je zapelo s onih 10 milijardi eura ulaganja o kojima je bajao nakon što je posjetio Kinu 2012. godine.

U sat vremena nažicao 126,90 kuna za sendvič

Krešimir Dujmović, suradnik tportala, transformirao se na sat vremena u prosjaka kako bi iz prve ruke utvrdio koliko je isplativo žicati prolaznike pet kuna za sendvič. Odjeven u vrećastu trenirku i prljave tenisice obišao je strogi centar Zagreba, Jelačićev i Cvjetni trg, Tkalčićevu i Bogovićevu ulicu te od 13.35 do 14.35 sati nažicao 126,90 kuna. Žicanje nije baš dostojanstveno, ali daje bolje prihode i od nekih „dostojanstvenih" radnih mjesta.

>> Umjesto u Visoku, može i u Banske dvore

>> Odbila ponudu SDP-a da dobije osam mjesta

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 57

BA
balic
09:09 15.09.2015.

Drugima brojat kakvi su a sam ne biti bolji moze samo on koji se gura u Sabor. Osladio mu se lagodan zivot na racun naivaca pa sto ne bi i dalje tako nastavio,jel'da?znali smo da je to njegov spin sa djeljenjem gradjanima,kao i zlatnik sto je vratio, ha? nego jel platio porez drzavi na tih 427.000kuna?

DU
Deleted user
10:07 15.09.2015.

Nije fair što ste toliko "opleli" po Sinčiću jer, ajmo bit brutalno iskreni, hrvatski puk voli ulaziti u dugove, voli se provesti po kafićima i tako to... I onda je logično, i vjerojatno politički "unosno", zatrzati na tu kartu - da će bit raj, ako zaokruže Sinčića. Da niks plaćanje struje (javno dobro!), da nema deložacije, da će lova padati s neba izravno "v žepe". Još taj brada izgleda koji lagano daje na IK, evo idealne političke platforme za uhljebiti sebe i svoju draganu u Sabornicu, zar ne? Recimo, takva spika mu ne bi prošla u Nizozemskoj, ni u ludilu. Zašto? Zato jer tamo ne haju za takve "propovjednik€€€€" nego rad, red i disciplina.

CR
CROLINDA
10:28 15.09.2015.

ovi mali anarhišt Robin Lud nije mentalno normalan pa dobro evo radane po tvojoj logici - ako od dvjesto tisuća članova HDZ niko nije domoljub onda ste i vi svi u Živom zidu domoljubi ko i Slađa - mali anarhišt i totalitarist u kampanji izjavio javno u TV debati da ne bi predao vlast iz svojih ruku ako bi imao vlast pa izgubio na izborima - ??????....