Sindikat srednjih škola osudio neslanu šalu s 'osmrtnicom' u Splitu

30.03.2006.
u 12:46
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske osudio je danas "nasilnički čin" učenika u Industrijskoj školi u Splitu koji su, neslano se šaleći, objavili i na ploču zalijepili osmrtnicu svojoj nastavnici neposredno prije početka nastavnog sata.

Sindikat u današnjem priopćenju traži da školski odbor primjereno kazni izgrednike, a djelo tih učenika karakterizira kao "najteži oblik kršenja školskih pravila, nakon čega je uobičajeno isključenje iz nastavnog procesa".

Sindikalci također traže da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa naknadno ne poništi izrečene pedagoške mjere, kao u mnogim ranijim slučajevima.

Resorno ministarstvo mora poslati jasnu poruku učenicima i njihovim roditeljima da više neće tolerirati nasilje i pritiske na nastavnike i mora stati u obranu i zaštitu dostojanstva i digniteta nastavničke profesije.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama, kao prvu mjeru zaštite svojih članova pokreće SOS telefon, na koji će ugroženi nastavnici moći zvati svakog utorka od 14 do 18 sati.

SOS telefon prvi puta će biti uključen u utorak, 4. travnja, najavljuje se u priopćenju.

(Hina)

Pogledajte na vecernji.hr