pozvali ostojića

Sindikati pozvali inspekciju u obilazak zadarske hitne pomoći

Foto: Filip Brala/PIXSELL
Sindikati pozvali inspekciju u obilazak zadarske hitne pomoći
05.10.2012.
u 20:10
Mi trenutačno sanitet radimo bez prijavno-dojavne jedinice, što je zapravo mimo zakona, kaže sindikalni povjerenik Ivan Gašpar
Pogledaj originalni članak

Podružnica Samostalnog sindikata Hitne pomoći i sanitetskog prijevoza Zadarske županije uputila je danas otvoreno pismo ministru zdravlja Rajku Ostojiću upozoravajući ga na postojanje dvije usporedne djelatnosti sanitetskog prijevoza na zadarskom području, piše Slobodna Dalmacija. Sindikat je pozvao ministra da pošalje u Zadarsku županiju inspekciju vezano za funkcioniranje sustava sanitetske djelatnosti i Hitne medicinske pomoći.

Kako je nedavno Zavod za hitnu medicinu proširio svoju djelatnost i uveo sanitetski prijevoz, 60 vozača i medicinskih sestara saniteta pri županijskom Domu zdravlja strahuju za svoja radna mjesta, rekli su predstavnici sindikata na današnjoj konferenciji za novinare. Pravni zastupnik županijskog Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Vedran Uranija kazao je kako je potrebna žurna inspekcija resornog ministarstva zbog loše provedene reforme hitne pomoći.

- Upravo zbog te i takve reforme, sada imamo paralelni sustav saniteta. Jedan se obavlja u Zavodu za hitnu medicinu, jer je ta mogućnost dana Uredbom ministarstva, a istodobno se u Domu zdravlja obavlja ta ista djelatnost. Međutim, u Domu zdravlja je 60 ljudi. Što s njima? - upitao je Uranija.

- Mi trenutačno sanitet radimo bez prijavno-dojavne jedinice, što je zapravo mimo zakona. Nisu nam promijenjeni ugovori o radu, kada smo prebačeni iz bivše Hitne u Dom zdravlja, a vozila nam nisu obilježena - rekao je glavni sindikalni povjerenik Ivan Gašpar.

>> U bjelovarskoj bolnici navečer nema sanitetskog prijevoza

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.