VIJESTI

Sinoć opljačkali mjenjačnicu u Ilici 236

14.03.2002.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Trojica nepoznatih razbojnika opljačkala su sinoć oko 20.30 sati mjenjačnicu "Štefanec" u Ilici 236, neslužbeno doznajemo. Pobjegli su kombijem ZG 922-GS, ali te registracijske pločice ne pripadaju tom vozilu, dakle, vjerojatno su, kako to obično biva, ukradene. Zbog sumnje da je opljačkani iznos veći, policija se dala u intenzivnu potragu. (sl)

Spaljujući korov izgorio 81-godišnjak

PREGRADA - Stjepan Šoštarić (81), za kojeg je policija navela samo inicijale, iz Gorjakova kraj Pregrade, smrtno je stradao jučer oko 14 sati prilikom spaljivanja korova i niskog raslinja u blizini dvorišta svoje kuće.

Kako smo doznali od susjeda i vatrogasaca koji su bili na intervenciji, Stjepan Šoštarić je vjerojatno želio spriječiti daljnje širenje vatre prema vrhu obližnjeg brijega, no kako se vatra zbog laganog vjetra brzo širila, zahvatila mu je odjeću i starac je u samo nekoliko minuta izgorio. Nikoga od susjeda u tom trenutku nije bilo blizu pa mu nije imao tko priteći upomoć.

Na mjesto nesreće odmah po dojavi izašli su policija, Hitna pomoć i članovi DVD-a Pregrada koji su i ugasili požar.

Ovo je već drugi slučaj smrtnog stradavanja od paljenja korova u Zagorju. U subotu je na gotovo identičan način poginuo 74-godišnji Ivan Pišćak iz Selnice kraj Marije Bistrice. (mlm)

Dizalica poklekla pod teretom od 50 tona

KRALJEVICA - U Brodogradilištu "Viktoru Lencu" u utorak oko 15.30 sati tijekom premještanja sekcije broda broj 2 teške 50 tona puknuo je zatezač na plovnoj dizalici tipa "American". Dio dizalice s teretom pao je u more, a dio je ostao pričvršćen na teglenici. Na sreću, nitko od radnika nije ozlijeđen. Šteta nastala pucanjem dizalice i padom tereta u more ustanovit će se naknadno. Teret će s morskog dna izvaditi ploveća dizalica "Dobra". (tr)

Izgorjelo 300 kg mesa

SENJ, KRIVI PUT - Više od 300 kg mesa završilo je na zgarištu u požaru koji je jučer ujutro buknuo u Rusovoj Dragi na krivoputskom području nedaleko od Senja. Vatra je zahvatila sušionicu mesa uz kuću u Rusovoj Dragi 23 Ante Prpića Rusa iz Senja.

Požar je oko 6.30 sati primijetio susjed Joso Prpić, a ubrzo je s tri vozila došlo desetak pripadnika DVD-a iz Senja. Premda je istraga u tijeku, pretpostavlja se da je iskra vatre pripremljene za sušenje mesa zahvatila ostavljeno suho ogrjevno drvo. Izgorjelo je krovište, te svo meso od sedam svinja - pršuti, slanina i kobasice. Šteta je znatna. (aa)

Ukrao pilu zbog neisplaćene plaće

ŠOLTA - Z. M. (46) iz Brdovca uhićen je u utorak oko 11 sati kad se u Splitu iskrcao s trajekta sa Šolte. Kod njega je nađena motorna pila, koju je s gradilišta apartmanskog naselja u Nečujmu ukrao poslodavcu, jer mu nije isplatio plaću. Prijavljen je za krađu. (drm)

Morao se otrijezniti i kazneno prijavljen

PRIMOŠTEN - Pred kafićem "Megenom" na Trgu don Ive Šarića I. S. (52) i njegov sin M. S. (23), zbog kazne za nepropisno parkiranje "forda escorta", sukobili su se u utorak popodne s policajcima. I. S. oglušio se na zapovijed policajaca da prestane vikati i vrijeđati, pa su policajci upotrijebili silu. Na to je iz kafića izišao sin i odgurnuo policajca koji je držao njegova oca. Potom su obojica pobjegli kući. M. S. je nakon nekoliko sati uhićen i priveden, a njegov otac sam je došao u policiju. Sin je pušten, a otac je priveden u Šibenik gdje je zadržan do otrježnjenja. Slijedi prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira i nepropisnog parkiranja, a pokrenut je i kazneni postupak zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti. (hp)

Pogledajte na vecernji.hr