PRIJEVREMENI IZBORI U OTOKU

Slavko Grgić iz DP-a najavio kandidaturu za gradonačelnika

Foto: Domovinski pokret
Kandidat za gradonačelnika
Foto: Domovinski pokret
Kandidat za gradonačelnika
23.10.2024.
u 14:22
Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare danas je simbolično točno mjesec dana od kako je Josip Šarić, bivši gradonačelnik Otoka, podnio ostavku nakon uhićenja od strane USKOK-a.
Pogledaj originalni članak

OTOK, Slavko Grgić biti će kandidat Domovinskog pokreta na prijevremenim izborima za gradonačelnika Otoka koji će se održati 1. prosinca. Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare danas je simbolično točno mjesec dana od kako je Josip Šarić, bivši gradonačelnik Otoka, podnio ostavku nakon uhićenja od strane USKOK-a.

- Do današnjeg dana bivši gradonačelnik se nije očitovao o uhićenju i ostavci iako smo to kao Domovinski pokret tražili više puta što kroz dopise ili sjednicu Gradskog vijeća. Stoga smo o navedenom čitali isključivo iz novinskih članaka – rekao je Grgić danas na konferenciji za novinare.

Kazao je kako se prema priopćenju USKOK-a bivši gradonačelnik terete da je Grad Otok oštetio za najmanje 243.800,25 kuna, odnosno 32.357,82 eura te da se protiv njega vodi istraga zbog osnovane sumnje počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Dodao je i kako se Šarić terete da je gradska sredstva koristio za privatne svrhe putovanja, smještaja i drugih troškova, a dodatno je gradski novac korišten za podmirenje troškova njegove obitelji i drugih osoba.

VEZANI ČLANCI: 

- Tu se povlači jedno zaista jednostavno pitanje – ako nije kriv, zašto je dao ostavke u Hrvatskom saboru i na mjesto gradonačelnika Grada Otoka? Bivši gradonačelnik se prvo hvalio da je kao, sad već također bivši saborski zastupnik koristio saborsku plaću kako bi rasteretio gradski proračun, a istovremeno je, kako čitamo u priopćenju USKOK-a, „peglao“ gradsku karticu do mjere primjerice plaćanja privatnog obiteljskog ručka. Dakle – nema granica bahatog i neodgovornog ponašanja - rekao je Grgić.

Govoreći na konferenciji za novinare kazao je kako je pri osnivanju Domovinskog pokreta Otoka i Komletinaca u ožujku prošle godine istaknuo da oni moraju biti područja otvaranja novih radnih mjesta, područja bolje demografske politike, kako bi se osigurali uvjeti da naši ljudi ovdje zasnuju svoje obitelji i ostanu živjeti i raditi u Otoku i Komletincima.

-Zbog radnji za koje se tereti bivši gradonačelnik, imamo izbore 6 mjeseci ranije, točnije 1. prosinca, te sam zajedno sa svojim timom spreman preuzeti odgovornost i našim mještanima ponuditi transparentnost i jednakost svima. Od mještana tražim glas te tražim povjerenje koje sam spreman ispuniti okrećući novu stranicu u poglavlju Grada Otoka – poglavlju koje ima priliku biti upisano kao vrijeme dodatnog rasta i razvoja naših mjesta – istaknuo je Grgić.

>>> VIDEO Kamera u NP Sjeverni Velebit zabilježila je mladu jedinku surog orla na kupanju

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.