stravična nesreća

Sletjeli u jezero kod Mostara: Poginule dvije žene i dijete

Foto: Robert Soldo
Sletjeli u jezero kod Mostara: Poginule dvije žene i dijete
29.05.2013.
u 23:35
Svjedoci: Vozilo je nakon slijetanja u kanjon rijeke Neretve bilo zaključano, na sve načine pokušavali su ih spasiti
Pogledaj originalni članak

E.V. (30), njen jednogodišnji sin i majka S.H. (49) iz Sarajeva, poginuli su u srijedu u stravičnoj prometnoj nesreći, kada su s automobilom “dacia sorento” s 20 metara visine sletjeli u jezero Hidroelektrane “Salakovac” kod Mostara. Tragedija se dogodila oko 13 sati, nedaleko od tunela Bijela na magistralnoj cesti Mostar - Jablanica. Svjedoci tvrde da je vozačica iz nepoznatih razlog izgubila kontrolu i, prije jednog blagog zavoja, uletjela u provaliju.

Nema ograde

Baš na tom dijelu ceste nema zaštitne ograde, tako da se vozilo survalo u 20 metara duboku provaliju, a potom se prevrnulo i na krovu palo u vodu. U trenutku nesreće, iza stradale obitelji, u reportažnom kombiju vozila se novinarska ekipa sarajevske TV1. Vidno uznemirena novinarka ispričala je da brzina nije bila uzrok i da je vozačica jednostavno počela “vrludati” po cesti i krenula prema ponoru. Svjedoci navode i da je “dacija” udarila u samu obalu jezera, a potom se prevrnula na krov i pala u vodu tako da su samo kotači virili iznad površine vode.

Zaključana vrata

Vidjevši nesreću nekoliko vozila odmah se zaustavila na magistrali. Vozač reportažnih kola TV1 i ostali putnici, među kojima i vozač šlepera Almir Bajić iz Sarajeva, spustili su se niz strmu padinu i nadljudskim naporima pokušali izvući unesrećene pod vodom. Međutim, kažu da su sva vrata bila zaključana, navjerojatnije zbog djeteta u kolima.

- Vozio sam prema Mostaru, a malo prije me je pretekao i kombi TV1. Pokušavali smo ih na sve načine osloboditi, ali uzalud. Uzeli smo pajser i njime smo pokušali razbili staklo na vratima, ali, nažalost, nismo uspjeli. Do dolska vatrogasaca, sve troje su bili mrtvi - ispričao je vozač Bajić. Inače, upravo na ovom mjestu je prije dvije godine sletio jedan vozač, kojega su putnici uspjeli spasiti od sigurne smrti.

>>Policajac sletio s ceste, auto mu se zapalio, meci frcali na sve strane!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.