Šoping na badnjak: Zbog kupnje na ispovijed

26.12.2006.
u 20:32
Pogledaj originalni članak

Cijenjeni kupci, radno vrijeme centra istječe u 18 sati. Molimo  sve da se zapute prema blagajnama, čulo se preko razglasa na sam Badnjak u trgovačkom centru Mercator.

Ležerna kupnja
Do zadnje minute radnoga vremena kupovalo se, u kolica su se trpale boce  pića i naresci kako bi se upotpunile zalihe za blagdanski stol, peglale se kartice...
Trgovci u Konzmu, Billi, Lidlu, Intersparu, Ipercoopu, Kauflandu... radili su s razlogom jer su kupci u trgovine užurbano stizali i samo desetak minuta prije zatvaranja.
Velika je gužva bila u Konzumovim trgovinama, gdje su kupci uzaludno kružili po parkiralištu tražeći slobodno mjesto.
 Dosta mi je ove gužve. Mislio sam da ću na Badnjak u miru sve kupiti, ali nema šanse  jedan je kupac ljutito komentirao gurajući prepuna kolica. Najugodnija kupnja bila je u Lidlu. Povoljne cijene kvalitenih vina i bakalara po samo 116 kuna kilogram ipak su privukle još ponekog kupca, a mlađi su za svaki slučaj došli po koju limenku piva, žestice i coca-cole za dragu im bambus mješavinu.
Kako su na Badnjak svi dućani u City Centru One bili otvoreni, osim hrane, kupovali su se i darovi najmilijima.
 Došao sam kupiti darove, a usput mi je supruga naručila namirnice koje joj trebaju za kolače  rekao je Dario iz Zagreba, kojega smo zatekli u trgovini Interspar. I velikogorički Kaufland i Lidl na Badnjak su vrvjeli kupcima.
Najčešći izgovori Velikogoričana bili su da u kupnju prije jednostavno nisu stigli jer su radili ili su pak zaboravili kupiti još pokoju sitnicu za blagdanski ručak.

Sram nas je!
 Sram nas je što kupujemo na Badnjak! Morat ćemo na ispovijed! Ali budući zet danas nam je javio da će na Štefanje doći na ručak, pa smo došli kupiti kus-kus  rekli su nam supruzi Ivica i Marica. Josip i Anka Dobrinić u kupnju su pak došli jer su zaboravili kupiti dar za zeta i kćer.
 Zetu smo kupili viski, a nama vino  rekli su Dobrinići. Pojedine trgovine kupcima su svoja vrata otvorile i jučer, na Štefanje. Kupaca nije manjkalo.

Pogledajte na vecernji.hr