Slučaj Pukanić

Sreten Jocić: Molim vas da me zaštitite jer vam nisam prijetio

Foto: Saša Maričić/ALO!
Sreten Jocić: Molim vas da me zaštitite jer vam nisam prijetio
09.02.2011.
u 18:59
Na suđenju se pojavila i informacija da sin srbijanskog ministra policije Ivice Dačića ide u školu sa sinom optuženog Sretena Jocića
Pogledaj originalni članak

- Ja vas molim da me zaštitite jer prije su pisali da prijetim premijeru, a sada pišu da prijetim vama. Vi ste sami maloprije to rekli, a smisao novina je da pišu istinu. Meni se ovdje sudi na temelju novinskih članaka, a od svih ovih optuženih ja vam nikada ništa nisam pisao - kazao je danas Sreten Jocić obraćajući se predsjedniku sudskog vijeća na Specijalnom sudu u Beogradu gdje je njemu te Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću nastavljeno suđenje zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008.

Povod za takvu Jocićevu reakciju su napisi u srbijanskim novinama koje su objavile da Jocić prijeti Vladimiru Vučiniću, predsjedniku sudskog vijeća koje mu sudi. Jocićev odvjetnik Zdenko Tomanović tražio je od sudskog vijeća da provede istragu oko tih napisa jer, kako je kazao, srbijanski mediji su već pisali da Jocić prijeti predsjedniku države, ministrici pravde te Ivici Dačiću, ministru policije.

- U prva dva slučaja policija je ustanovila da tu nema ničega, a Dačićevo dijete ide u školu s Jocićevim djetetom, pa vas molim da ustanovite je li ovo istina - kazao je Tomanović.

Sudac mu je na to odgovorio da on u članku nije shvatio da prijetnja dolazi njemu direktno te je istaknuo da je on sudac i kao takav nema potrebe da istražuje prijetnje. Kada je priča oko toga tko kome je ili nije prijetio završena, na scenu je stupio Tomislav Marjanović, krunski svjedok koji je svjedočio videovezom iz Zagreba.

Marjanović je odgovarao na pitanja Milovanovića kojeg je, primjerice, zanimalo zna li Marjanović da je on u vojsci bio snajperist. Krunski svjedok mu je na to odgovorio niječno, a pitanje se odnosilo na pojašnjavanje ranijih navoda Marjanovića o načinu Pukanićeva ubojstva.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.