Skraćene procedure

Srpske vlasti zabranile gužve na graničnim prijelazima

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Srpske vlasti zabranile gužve na graničnim prijelazima
03.01.2014.
u 20:33
Dačić je podsjetio kako su prije dva tjedna bile velike gužve i da su on i prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić 'izdali nalog da sve službe utječu kako se takva situacija ne bi ponovila'
Pogledaj originalni članak

Srpski premijer Ivica Dačić danas je za posjeta graničnom prijelazu s Hrvatskom Batrovci, na hrvatskoj strani je Bajakovo, rekao novinarima da su se državljani Srbije koji žive u inozemstvu često žalili kako su pri ulasku u zemlju duge kolone i dugo čekanje, maltretiranje i da im pojedinci traže novac "i tako nešto se ne smije događati", javljaju mediji u Srbiji.

- To je instrukcija s državnog vrha i toga svi ovdje moraju biti svjesni - rekao je Dačić dodajući da je zato i došao kako bi s ministrom prometa Aleksandrom Antićem i direktorom policije Miloradom Veljovićem, zaposlenima u MUP-u, graničnoj policiji i carini, pružio potporu. Poručio im je kako moraju uložiti maksimalni napor kako ne bi bilo gužve na graničnim prijelazima po završetku novogodišnjih i božićnih blagdana kada se očekuje val povratka u zemlje EU.  Podsjetio su prije dva tjedna bile velike gužve i da su on i prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić "izdali nalog da sve službe utječu kako se takva situacija ne bi ponovila".

- Tada su gužve ovisile i od stanja u Hrvatskoj, a sada se radi o izlazu iz Srbije, sve naše službe dobile su nalog da rade na skraćenju procedura i na koordiniranim aktivnostima, ali to ne znači da neće biti nadzora i da će se moći švercati - rekao je Dačić domećući kako je na Batrovcima zajednički kontakt centar s hrvatskom policijom i carinom, i da obzirom da tri milijuna vozila godišnje prođe preko ovog prijelaza, valja djelovati koordinirano s hrvatskom stranom. Srpski ministar prometa, Aleksandar Antić je najavio skoru izgradnju dionice od 20 kilometara autoceste na prometnici Batrovci - Beograd jer, kako je pojasnio, nije zgodno da nakon izlaska iz Hrvatske i autoceste i u ulaska u Srbiju vozači odmah prelaze na neprimjerenu prometnicu.

>> Pronašli mu dvije automatske puške u automobilu na granici

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
21:08 05.01.2014.

Uskoro ce prijelazi potpuno opustjeti kada 09.01. EU uvede ponovno vize za gradjane Srbije! Bilo je vec i vrijeme!!!