TKO MU JE POMOGAO?

Srpski menadžer otkriva detalje Halilovićevog transfera u Barcelonu

Foto: Luka Stanz/PIXSELL
Srpski menadžer otkriva detalje Halilovićevog transfera u Barcelonu
01.03.2014.
u 13:57
- Kada je Rosell odstupio, mislio sam da transfer pada u vodu - kaže Stojadinović.
Pogledaj originalni članak

Srpski menadžer Zoran Stojadinović u razgovoru za Večernji list je otrkio kako je uz pomoć jednog hrvatskog reprezentativca spojio Barcelonu i Alena Halilovića.

Zdravko i Zoran Mamić te Raul Sanllehi sklopili su Dinamov posao stoljeća s Barcelonom, a pripremne radove na ovome transferu obavili su srpski menadžer Zoran Stojadinović i njegov novi zagrebački suradnik - Tomo Šokota.

Otkrio nam je to Zoran Stojadinović u telefonskom razgovoru.

- Još prošloga studenoga zamolio sam Šokotu da mi preporuči top igrača iz Hrvatske lige, i odmah mi je sugerirao Alena Halilovića. Obavio je razgovor s njegovim ocem, potom sam i ja došao u Zagreb i pitao Sejada: “Jeste li zainteresirani za prelazak u Barcelonu?” Uzvratio mi je: “Naravno, to je Alenov san!” Tako smo počeli priču - prisjeća se Stojadinović.

Mozak 25-godišnjaka

Inicijalni kontakt s Dinamom obavio je bivši predsjednik Barcelone Sandro Rosell, no zbog njegove nedavne smjene, odjednom je sve došlo u pitanje.

- Rosell je otišao i mislio sam da je sve gotovo, da od posla neće biti ništa. No, i tu je Barcelona pokazala koliko je velika, da u svakome trenutku ima posloženu situaciju. Nakon nekoliko dana su me zvali i rekli mi da nastavim posao s Halilovićem.

Upoznali ste Alena?

- Ne, kratko smo se vidjeli, nismo razgovarali. No, od svih s kojima sam razgovarao o njemu, ukljućujući Zdravka Mamića i Šokotu, saznao sam da taj 17-godišnjak ima mozak 25-godišnjaka. Naravno, mnogo puta gledao sam ga kako igra i uvjerio se u njegov golemi potencijal.

Zašto Barcelona nije pričekala da igrač navrši 18 godina i besplatno dobije Halilovića?

- Barcelona je prevelik, gospodski klub da bi se bavila preotimanjem igrača. Usto, obitelj Halilović ni u jednom trenutku nije željela da Dinamo u ovom transferu bude uskraćen, na tome su inzistirali. U ovom poslu sve su strane zadovoljne.

Pregled u Zagrebu

Koliki je transfer? Španjolci pišu o četiri milijuna eura, a kod nas da ide sve do 10 milijuna?

- Neka visinu transfera otkrije Zdravko Mamić ako to želi. Ja mogu reći da je Dinamov fiksni dio veći od četiri, a manji od 10 milijuna eura te da s bonusima Dinamova zarada može otići i do 15 milijuna eura.

U Španjolsku se seli cijela obitelj Halilović?

- Čim završi sezona, obitelj će izabrati kuću u Barceloni. Dogovor je da i dva Alenova mlađa brata mjesec dana treniraju u Barceloni, pa će se nakon toga razdoblja odlučiti hoće li i oni ostati u klubu. Alen će liječnički pregled obaviti u Zagrebu sljedećeg tjedna, pregledat će ga domaći liječnici, Barcelona u njih ima puno povjerenje.

Kakva je Alenova budućnost u Barceloni?

- On je doveden kao igrač za prvu momčad, a prvih godinu dana provest će u B momčadi, kako bi upoznao način rada i na njega se adaptirao - dodao je Zoran Stojadinović, donedavno sportski direktor Crvene zvezde inače bliski prijatelj budućega srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, ali, kako kaže, “nije član niti jedne stranke niti ga politika zanima”.

Nekada je igrao u OFK Beogradu i Rijeci, gdje ga je trenirao Miroslav Blažević...

Osim Šokote, u menadžerski posao pokušava uključiti i Igora Bišćana. Dvojica prijatelja trebala bi biti suradnici Stojadinovićeve agencije, kao skauti za područje Hrvatske. Šokota je prijemni očito već položio...

>> U Barcelonu sele i Halilovićeva braća Dino i Damir

>>Imali smo ponude europskih velikana, ali Alen je htio samo Barcelonu!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MA
magnum2013
14:12 01.03.2014.

Eto nam se i Dasović opet otkrio. Sječate li se prošle godine one slike objavljene u VL a radilo se o srpskim navijačima. Sječate li se tko je tada "bio blizak izvoru". Evo nam opet njegovih bliskih izvora. Nemojte misliti da se onda još netko čudi ako Dasović i Junaci prednjače u pisanju kad treba blatiti Dinamo ali i sport u ZG.

IL
ilijan
15:13 01.03.2014.

Mislim da to i nije posao stoljeca ako je istina da i dva mladja brasta isto skupa sele sa Alenom u barcu. Buduci da su isto jako veliki talenti da je Alen ostao jos koju godinu u Dinamu a tako isto i braca bi bili stariji i moglo je se i za njih isto nesto dobro trziti, ovak kako bi se reklo pod lovacki sa jednim metkom tri zeca... budemo vidjjeli ka ce se dalje razvijati sve to.... Samo jos ovo sretno deckin u novij sredini nece biti lako ali na Muci se poznaju junaci...

MO
mojazemlja
18:07 01.03.2014.

Halile..hala Real,Barca,Dinamo ili Željo...hala..