NASTAVAK BRUTALNOG SUKOBA

Srpski ministar prijeti Bulju 'zauškom': 'Amerikanci su '91. koristili budaletine kao ti i istjerali Srbe s njihovih ognjišta'

Foto: Amir Hamzagic/ATA Images/PIXSELL
Beograd: Aleksandar Vučić održao konferenciju za medije nakon sastanka stranke
Foto: Antonio Ahel
Beograd: Prvi sastanak u okviru pregovora ujedinjenja SNS i SPAS
14.10.2024.
u 16:57
"Čega se pametan srami, ustaša Bulj se ponosi", poručio je Glišić sinjskom gradonačelniku Bulju
Pogledaj originalni članak

Nastavlja se prepirka srpskog ministra Darka Glišića i hrvatskog saborskog zastupnika Mire Bulja. Ovoga je puta srpski ministar za javna ulaganja sinjskog gradonačelnika nazvao "budaletinom" i "ustašom".

"Vidim da te spominjanje šamara zaboljelo i uznemirilo, a nije te zaboljelo, a još manje uznemirilo to što si ustaša i vidim da ti to nimalo ne smeta. Što se tiče '95. godine, nisi ti tada nikoga pobijedio, već su Amerikanci, koristeći budaletine kao što si ti, istjerali srpski narod s njegovih ognjišta i tako 'oslobodili' Knin od njegovih stoljetnih stanovnika. Čega se pametan srami, ustaša Bulj se ponosi. A što se šamara tiče, ne brini, samo jedna obična zauška od koje ćeš zvoniti jače nego bilo koja sinjska alka", rekao je Glišić.

Podsjetimo, verbalni sukob dvaju političara počeo je nakon što je gradonačelnik Sinja Bulj, koji je ujedno i Mostov kandidat za predsjednika RH, komentirao sudjelovanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na summitu u Dubrovniku. "Nema razgovora. Vučiću, četniče, mrš iz Hrvatske", poručio je Bulj. Vučić je nakon toga izjavio kako nije ni znao da je četnik, na što je Bulj odgovorio: "Pazite kakav cinizam, od nekoga tko je bio sudionik velikosrpske agresije na Hrvatsku i huškao ljude srpske nacionalnosti na pobunu protiv Hrvatske i govorio u Glini 1995. da Glina nikad neće biti hrvatska."

Nakon toga u obranu Vučića stao je Darko Glišić. "Začepi svoja prljava usta, govedo ustaško! Ako ti padne još jednom na pamet spomenuti predsjednika moje zemlje ima da ti zavalim šamarčinu pa da ti zvoni ta goveđa glava kroz cijeli Sinj!" poručio je ministar koji je ujedno i Vučićev kum.

VEZANI ČLANCI:

SUKOB ZBOG VUČIĆA

Srpski ministar brutalno izvrijeđao Bulja: 'Začepi prljava usta, govedo ustaško! Ima da ti zavalim šamarčinu'; On mu odgovorio

"Vučić koji je u vrijeme velikosrpske agresije huškao hrvatske Srbe po Hrvatskoj i bio suradnik četničkog vojvode Šešelja sad se odjednom pravi blesav i negira da je četnik, iako je u Dubrovniku ponovo negirao agresiju. Hrvatska je, za razliku od Srbije, Zapad i ja na ovakve uvrede neću odgovarati niti se dati uplesti", poručio je Bulj.

No, raspravi tu nije kraj. Miro Bulj je na svom Facebook profilu tada objavio pozamašan odgovor ministru Glišiću. "Izgleda da se Vučić jako uznemirio jer sam ga nazvao pravim imenom i jasno poručio da nema razgovora dok Srbija ne doživi katarzu i djelima pokaže da se kaje zbog agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Navikli su na Plenkovićevo popuštanje i osokolili se nakon što je Vučiću dopustio da iz Dubrovnika pljuje po Domovinskom ratu i negira velikosrpsku agresiju. Da sam u poziciji vlasti, sa Srbijom ne bi bilo razgovara dok djelima ne prizna odgovornost za agresiju. A ta djela su plaćanje ratne odštete, dokumentacija iz vukovarske bolnice, pomoć u pronalasku nestalih i procesuiranje odgovornih za zločine", stoji u objavi Mire Bulja.

"Vučić, koji je u vrijeme velikosrpske agresije huškao hrvatske Srbe po Hrvatskoj i bio suradnik četničkog vojvode Šešelja, sad se odjednom pravi blesav i negira da je četnik, iako je u Dubrovniku ponovo negirao agresiju. Hrvatska je, za razliku od Srbije, Zapad i ja na ovakve uvrede neću odgovarati niti se dati uplesti. Vučića sam okarakterizirao kao četnika, što on i jest, iako se sad odjednom srami svega što je radio kao i četničkog pokreta, ali od ciljeva velikosrpske politike koju sada zove politikom tzv. srpskog sveta ne odustaje niti se želi javno pokajati. Što se tiče prijetnji nekakvim šamarima, podsjećam gospodina Glišića da sam bio časnik i profesionalni vojnik pobjedničke HV i udarne Četvrte koja je ušla u Knin, slomila kičmu velikosrpskim snagama, JNA, četnicima i pobunjenim Srbima i oslobodila okupirane dijelove Hrvatske u veličanstvenoj i osloboditeljskoj akciji Oluja. Tako da, gospodine Glišiću, malo puno ste se zaletjeli kao i devedesetih. A znamo kako je završilo", dodao je sinjski gradonačelnik.

FOTO Ovo su najsigurnije zemlje u koje biste mogli pobjeći ako Putin doista pokrene nuklearni rat

Foto: Reuters
Nuklearno oružje
Foto: TUCKER CARLSON NETWORK/REUTERS
Russian President Vladimir Putin speaks during an interview with U.S. television host Tucker Carlson, in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russian President Vladimir Putin visits the naval base in the northern city of Severodvinsk
Foto: /XINHUA
Antartika: Istraživa?ki brod 'Snow Dragon' nalazi se 44 kilometara od baze
Foto: Rong Qihan
Antartika: Kineski ekspedicijski tim proslavio uspješno slijetanje zrakoplova Snow Eagle 601
Foto: MATIAS BAGLIETTO/REUTERS
FILE PHOTO: Argentines face daily race for deals as inflation soars above 100% in Buenos Aires, Argentina
Foto: Arthur Edwards/NEWS SYNDICATION
Butan: Kate i William posjetili samostan Tiger's Nest na Himalaji
Foto: Rolf Haid/DPA
?ile: Zemlja vulkana, jezera, pustinje i fjordova
Foto: RAFAEL BEN ARI
Fidži
Foto: Rafael Ben-Ari/NEWSCOM
Fidži
Foto: Patrick Pleul/DPA
Grenland
Foto: Patrick Pleul/DPA
Grenland
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Reykjavik, glavni i najve?i grad Islanda
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Reykjavik, glavni i najve?i grad Islanda
Foto: WILLY KURNIAWAN/REUTERS
Rainy season in Jakarta
Foto: Rafael Ben-Ari/Chameleons Eye
Novi Zeland
Foto: Rafael Ben-Ari/Chameleons Eye
Wellington Cityscape
Foto: Linda Yee
Kaapstad: Tisu?e proslavile Dan otvorenih ulica
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS
FILE PHOTO: FILE PHOTO: The Limmat river and the city are seen early morning in Zurich
Foto: /NEWSCOM
Scenes from Tuvalu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
18:09 14.10.2024.

Ne razumijem pljuvanje ovih srbčića po amerima ….pa da nas oni nisu zaustavili vi bi danas pričali štokavici i pisali latinicom …

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
18:03 14.10.2024.

Da im nije bilo tih mrskih amerikanaca danas ih ne bi bilo ni za napunit malu traktorsku prikolicu.

SO
sokol105
18:30 14.10.2024.

Jebeš srpske budaletine na čelu pizdoustog Vučića i tamo nekakvog Glišića koji bi se šamarao sa gospodinom Buljem lako je prijetiti neka pride na djelo to smeće iz srbije i sve njih treba proglasiti persone Non grata ulijpoj našoj……..