DOBIJU DRŽAVLJANSTVO

Srpski plaćenik o dobrovoljcima u Ukrajini: 'Upadaju u probleme, tamo operiraju i prevaranti...'

Foto: Thomas Peter/REUTERS
To match Special Report UKRAINE-WAR/FRONTLINE
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
A still image from a video shows what it said to be captured Russian service personnel in a bus following the latest exchange of prisoners of war at an unknown location in the course of Russia-Ukraine conflict
Foto: Ukrainian Presidential Press Ser
Ukrainian POWs are seen after a swap at an unknown location in Ukraine
Foto: Thomas Peter/REUTERS
To match UKRAINE-WAR/FRONTLINE-CIVILIANS
17.09.2024.
u 10:54
Srpski plaćenici moraju shvatiti da, kada potpišete ugovor s ruskom vojskom, vrlo je teško raskinuti taj ugovor, gotovo nemoguće, kaže Berić
Pogledaj originalni članak

Srpski plaćenik koji je ratovao u Ukrajini na ruskoj strani Dejan Berić oglasio se na društvenim mrežama o stanju na ratištu, pa komentirao kako svi srpski dobrovoljci koji stižu u rat brzo bivaju ubijeni. Za sve je okrivio skupinu koja dovodi Srbe u Ukrajinu, navodeći kako oni rade probleme. 

– Sada smo stvarno pomogli posljednjoj dvojici koji su upali u problem i tu sve završava. Ali svemu dođe kraj. Dakle, dođeš, normalno odslužiš rusku vojsku, potpišeš ugovor s vojskom, postaneš državljanin Ruske Federacije i to je to – objasnio je. Dalje je ispričao kako tamo operiraju ''prevaranti'' koji zovu Srbe i govore im da im je put plaćen, a na front ih stavljaju već nakon tjedan dana. 

Dejan Berić inače je, piše Blic.rs, bio obrtnik u srijemskom selu Putinci, a brzo se priključio ratu kao snajperist još 2014. pa sve do 2017. Trenutačno se predstavlja kao "ratni reporter" koji posreduje u dolasku srpskih dragovoljaca na ratište. Iz rata je izašao, tvrdi, zbog brojnih ozljeda koje je zadobio u ratu.

– Kad potpišete ugovor, to je kraj. Neki naši bi htjeli skratiti ugovor, ali ne mogu. Kada ga potpišete, najvjerojatnije ćete morati ostati do kraja rata, bez obzira na to na koliko dugo ga potpišete – objasnio je. 

POVEZANI ČLANCI:

– Bio sam na nekim dijelovima fronte gdje momci kažu da oni (Ukrajinci) puste 10 dronova na jednog čovjeka. Imaju ih toliko da im nije žao pustiti 10 komada na jednu osobu. Smanjili su topništvo, ali su povećali učinkovitost na temelju tih bespilotnih letjelica. Mnogo je naših ranjenih, ima i poginulih . Naravno, rat je. Kad smo već kod rata i poginulih, jučer me nazvao jedan od novih boraca koji je došao prije možda četiri mjeseca i zamolio me da mu sredim izlazak iz vojske. Trebaju shvatiti da kada potpišete ugovor s ruskom vojskom, vrlo je teško raskinuti taj ugovor, gotovo nemoguće – dodao je. 

>> VIDEO Odana počast u Lavovu nakon što je u ruskom napadu ubijeno četvero članova iste obitelji

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

GN
GNKDZ1986
11:09 17.09.2024.

Mislim da Serengeti i Petković će nakon ovog članka izgubiti volju za rad u vojnoj kuhinji....;))

VE
venom8
15:17 17.09.2024.

Znaci srpske granate pored rusa ubijaju i srbe u Ukrajini. Odlicne vijesti.

Avatar memento mori
memento mori
17:06 17.09.2024.

Iz ekonomskog tigra u ruski tiganj 🤔 gorili u paklu