zabrinjavajuća analiza

Stavljaju li meso štakora u kebab?

Foto: J.W. Alker/DPA/PIXSELL
Stavljaju li meso štakora u kebab?
25.04.2014.
u 12:35
Britanska agencija Food Standards i skupina potrošača Which? analizirale su sastojke brze hrane i janjećih delicija
Pogledaj originalni članak

Veliku zabrinutost oko sastava popularnog kebaba izrazio je danas političar Nick Clegg. Potpredsjednik britanske vlade ostao je šokiran kada mu je predano izvješće o sastavu brze hrane, a koji su zajednički izradile agencija Food Standards i skupina potrošača Which?, javlja Independent.

U njemu piše da su u ražnjićima i popularnom kebabu pronađene svinjetina, govedina, piletina, puretina i ''sumnjivo'' neidentificirano meso. Upitan je li zabrinut pri pomisli da to meso potječe od mačaka, pasa ili štakora, Clegg je odgovorio: ''Jako sam zabrinut. Očekujem provođenje detaljnijih analiza''.

Which? je objavio da je pregledom 60 različitih jela od janjetine ustanovljeno kako je njih čak 29 sumnjivog porijekla. Mesne otpatke sadržavalo ih je 17, sedam ih nije bilo spravljeno od janjetine dok se u pet nalazilo meso nepoznatog porijekla. Pretpostavlja se da prodavači posežu za nedopuštenim supstitutima jer je janjeće meso skupo.

>>Šok u Srbiji: Djeci prodavao pljeskavice od crkotina!
 

USUSRET VELIKOM KATOLIČKOM BLAGDANU

Simona Mijoković: 'Djed Božićnjak' sotonsko je djelo, a svoju djecu ne darujem na dan Božića

- Moja djeca ne vjeruju u postojanje "Djeda Božićnjaka". To je sotonsko djelo i sigurno znam da svoj život, roditeljstvo i odgoj želim graditi na stijeni Isusa. Ta stijena neće se nikada srušiti. A kada je nešto sagrađeno na pijesku, na lažima, kad tad će se srušiti. Moja djeca znaju da je "Djed Božićnjak" lažac i da ne postoji. On je čak i kradljivac, uzima sve ono što Božić uistinu jest, rođenje Isusa Krista. Uzima kroz nametnutu kupovinu, a što je lažni privid sreće - istaknula je za Večernji list Simona Mijoković.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

SE
selbivoje
12:46 25.04.2014.

e da je "hamburger" ne bi imao ovakvu "reklamu na sastojak" ali "kebap" to vec moze

TO
tomzag
14:22 25.04.2014.

Volio bih dati na analizu Macov hamburger. To nit smrdi nit miriše. Kao da je 50 godina bilo zamrznuto

KR
kresimirn
13:36 25.04.2014.

zanimljivo kako ne analiziraju "nase" proizvodace hrane, prvonstveno suhomesnatih proizvoda....