Počelo suđenje

Stjepan Dražetić tereti se za pronevjeru 50.526 kuna

Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
Stjepan Dražetić tereti se za pronevjeru 50.526 kuna
06.03.2013.
u 19:56
U optužnici stoji da je tijekom 2009. godine s računa Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata podigao 50.526 kuna te ih zadržao za sebe
Pogledaj originalni članak

Na Općinskom sudu u Požegi počelo je suđenje Stjepanu Dražetiću, predsjedniku Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i SDP-ovu županijskom vijećniku. Njega Općinsko državno odvjetništvo tereti za kazneno djelo pronevjere, krivotvorenja te povrede obveze vođenja trgovačkih knjiga.

U optužnici stoji da je tijekom 2009. godine s računa Udruge podigao 50.526 kuna te ih zadržao za sebe. Da bi to prikrio, prijavio je pet lažnih računa tvrtke BT Transporti zbog navodnog prijevoza za potrebe Udruge premda je znao da ta tvrtka nije izdala te račune. To je danas na glavnoj raspravi potvrdio i tadašnji direktor BT Transporti Antun Bazina. On je kazao da je njegova tvrtka poslovala s Udrugom te da su ponekad uzimali i kooperante, odnosno druge autoprijevoznike ako je trebalo više autobusa nego što su ih oni imali. Dodao je da je moguće da je netko od kooperanata uzeo novac i obavio prijevoz, a da nije dostavio račun.

Stjepan Dražetić se izjasnio da nije kriv, a njegov odvjetnik Željko Damjanac kazao je da on nije počinio kazneno djelo jer nije utvrđena točna šteta, a ona ovisi o tome je li prijevoz obavljen i plaćen, a ne o valjanosti izdavanja ili neizdavanja računa. Da se ne može utvrditi točna šteta, kazala je i sudska vještakinja. Zbog toga je zatraženo dopunsko vještačenje.

>> Dragovoljci traže novac na dopisima udruge i to bez pečata!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.