predizborna anketa

Što će donijeti parlamentarni izbori: Plenković uvjerljivo vodi, sve ovisi o neodlučnima

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Andrej Plenković obratio se medijima nakon Sjednice Nacionalnog odbora HDZ-a
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
TOP 100 fotografija u 2023. godini
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: U NSK je održana 273. sjednica Vlade RH s novim ministrom Habijanom
Foto: Dnevnik Nove TV
Foto: Dnevnik Nove TV
Foto: Dnevnik Nove TV
Foto: Dnevnik Nove TV
Foto: Dnevnik Nove TV
Foto: Dnevnik Nove TV
Foto: Dnevnik Nove TV
Foto: Dnevnik Nove TV
24.12.2023.
u 21:26
Najčvršću podršku stranke ima Andrej Plenković koji je izbor premijera za 75 posto birača HDZ-a
Pogledaj originalni članak

Na ulasku smo u superizbornu godinu u kojoj građane očekuju europski, parlamentarni i predsjednički izbori. Narednih godina parlamentarni izbori bi godine mogli uvelike utjecati na političku klimu u državi, stoga sve zanima tko bi mogao pobijediti, s obzirom na sve događaje posljednjih mjeseci.

Za predsjednika ili predsjednicu Vlade najviše ispitanika ankete koju je Dnevnik Nove TV proveo u suradnji s Ipsos Pulsom danas bi biralo Andreja Plenkovića, njih 26,5 posto. Drugoplasirani Ivan Penava znatno zaostaje na 11,2 posto ispitanih, a iza njega s gotovo 10 posto glasova je Sandra Benčić. 

Foto: Dnevnik Nove TV

Peđu Grbina biralo bi sedam posto ispitanih, Ninu raspudića nešto manje od pet, dok je još 15 kandidata skupilo manje od dva posto glasova, a neodlučno je gotovo 21 posto ispitanika ankete provedene od 1. do 20. prosinca na uzorku od 674 građana koji planiraju izaći na izbore.

Najčvršću podršku stranke ima Andrej Plenković koji je izbor premijera za 75 posto birača HDZ-a. Trenutni premijer ima i stabilnu podršku u Mostu, Domovinskom pokretu, ali i Možemo!. Ivana Penavu bira gotovo 55 posto birača Domovinskog pokreta te 10 posto birača Mosta i 6 posto birača HDZ-a, dok Sandra Benčić ima više podrške od glasača SDP-a nego Možemo! - 24 naspram 23 posto.

POVEZANI ČLANCI:

Glasači SDP-a nemaju puno povjerenja u Peđu Grbina. Za premijera ga želi oko 31 posto birača, a izbor je i za osam posto glasača Možemo!. U pomalo iznenađujućem preokretu, Ninu Raspudića za premijera želi 27,2 posto glasača Mosta, ali i 11,1 posto onih koji podržavaju Možemo!.

VIDEO Plenković najavio paket potpore umirovljenicima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

Avatar The new statesman
The new statesman
23:01 24.12.2023.

Ne biramo premijera nego stranku.Plebkovic nije HDZ iako se takav dojam zeli stvoriti u ovim novinama

KA
Kapitol
23:13 24.12.2023.

Ovakve ankete su prozirne. Stalno se zeli nametnuti kako gradani obozavaju kradeze.A bas takve ankete pokazuju paniku vladajucih.Takvih anketa bude bilo sve vise slijedece godine. Gradani Hrvatske ipak nisu u vecini takve ovce.

JE
Jegermeister
00:15 25.12.2023.

Do sada je više od 5000 HDZ političara iz svih sredina osumnjičeno ili osuđeno zbog kriminala i korupcije. Autoceste, banke ;(Dubrovačka,Riječka i ostale), vjetroelektrane , INA, Pliva, HT (danas T-Com) i drugih desetak tisuća firmi su opljačkani od strane zlih HDZ političara. Tko će nakon toga glasati za to da se kriminal i korupcija nastave u HR?