nova receptura

Što se dogodilo Eurokremu? Ne radi se više po staroj recepturi, ovo je razlog

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Što se dogodilo Eurokremu? Ne radi se više po staroj recepturi, ovo je razlog
06.10.2022.
u 20:35
Dejan Gavrilović iz Udruge potrošača Efektiva rekao je da smanjenjem količine određenih sastojaka to više nije isti proizvod, već samo vizualno podsjeća na Eurokrem.
Pogledaj originalni članak

Svima dobro znani Eurokrem, proizvođača Swisslion-Takovo, više se ne pravi po tradicionalnoj recepturi i licenci tvrtke Gandola iz Italije na koju su potrošači navikli. Danas, Eurokrem ima posve drukčiji sastav. Od 10 posto lješnjaka u starom receptu, novi je zadržao tek 3, a kako maslac, kojega je u Eurokremu bilo 9 posto, spao je na samo četiri. Zašto se ovaj potpuno drukčiji proizvod kupcima servira po istoj, ako ne i višoj cijeni?

Dejan Gavrilović iz srpske Udruge potrošača Efektiva rekao je da smanjenjem količine određenih sastojaka to više nije isti proizvod, već samo vizualno podsjeća na Eurokrem. A isto, piše srpski Blic, govore i građani, koji su primijetili da okus Eurokrema više nije isti. No kada je i zašto došlo do promjene recepture, te što se dogodilo s talijanskom licencom, iz Swissliona nisu odgovorili.

S obzirom na to da se danas Eurokrem pravi s mnogo manje sastojaka, logično je zaključiti da mu se smanjila i kvaliteta, pa je upitno kako mu se nije smanjila i cijena. Gavrilović ističe i kako je tvrtka trebala upozoriti na promjenu, no i da ne postoji formalna obaveza da to učine.

"Ako su već izgubili licencu, mislim da su trebali promijeniti i izgled brenda, staviti drugu boju ambalaže ili promijeniti naziv da upozore potrošače" smatra. U svakom slučaju, formalno zakon nisu prekršili jer na novom pakiranju piše količina sastojaka, a to što su oni drukčiji u odnosu na prijašnje nije kršenje zakona, objasnio je Gavrilović.

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ML
mladenov
23:30 06.10.2022.

i takav a nije kao što ste opisali i dalje je daleko najbolji i najjeftiniji.

DO
DomagojMarić
20:59 06.10.2022.

Novi Gavrilovići?

EZ
ezer
22:23 06.10.2022.

Za generaciju koja raste. Eurokremu se ništa nije dogodilo ili ti valja ili ne. Naravno da se više ništa ne radi kao nekada zato je drugačiji okus, a o ukusima se ne raspravlja. Tko želi Gandola eurokrem može kupiti u Tommy supermarketu.