LOKALNI IZBORI

Stožer će nadgledati tko iz Srbije dolazi glasovati u Vukovar

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Stožer će nadgledati tko iz Srbije dolazi glasovati u Vukovar
16.05.2013.
u 14:49
– Nadamo se samo da i neki ratni zločinci neće pokušati prijeći granicu s ciljem da glasuju – ironično je rekao Josić napominjući kako očekuje i da policija vodi računa o tome tko sve ulazi u Hrvatsku.
Pogledaj originalni članak

Članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara sa svojim prijateljima nadgledat će u nedjelju, na dan kada se održavaju lokalni izbori, tko ulazi u Hrvatsku iz Srbije i dolazi glasovati u Vukovar.

Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Stožera Tomislav Josić dodajući da nikome ne žele oduzimati biračko ili građansko pravo, ali i da se protive tome da o sudbini Vukovara odlučuju neki koji uopće ne žive na području Vukovara.

– Nadamo se samo da i neki ratni zločinci neće pokušati prijeći granicu s ciljem da glasuju – ironično je rekao Josić napominjući kako očekuje i da policija vodi računa o tome tko sve ulazi u Hrvatsku. Govoreći o izbornoj kampanji, Josić je rekao i da su proteklih dana na adrese mnogih građana dolazili predizborni stranački materijali pa čak i na adrese mrtvih osoba.

– Određen broj obitelji požalio se Stožeru da su na kućne adrese dobili promidžbene stranačke materijale SDP-a. Obitelji su užasnute i pogođene činjenicom da se i 20 godina od smrti članova njihovih obitelji na njihovo ime i prezime šalju promidžbeni stranački materijali – rekao je Josić koji smatra da to nije nitko namjerno učinio nego da je tome razlog činjenica što se u Popisu stanovništva Vukovara nalazi mnogo i živih i mrtvih.

Ipak, iskoristio je priliku da pozove političke stranke da u budućnosti obrate više pozornosti na te stvari. Neslužbeno se doznaje da je stranačke promidžbene materijale SDP-a dobila udovica Alfreda Hila, jednoga od zapovjednika obrane Vukovara.

Novinarima se obratio i Vlado Iljkić koji je pozvao građane da u što većem broju u nedjelju izađu na izbore i da glasaju po svojoj savjesti.

– Nije nebitno hoće li na izbore izaći 20 ili 80 posto glasača. Uvijek je bolje da je izlaznost 80 posto i da većina građana odlučuje o sudbini grada, nego mizernih 20 posto. Kada je mala izlaznost uvijek ostaju otvorena pitanja, primjerice, koliko je izabrana vlast legitimna ili nije – rekao je Iljkić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.