Najdulji štrajk

Štrajkaši nezadovoljni: Spremni smo odustati i od hitnih predmeta

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH
10.07.2023.
u 11:28
Ne nudi se nikakvo rješenje, a prijeti se odlukom neplaćanja dana u štrajku. Štrajkaši žele raditi te gledaju spise koji se gomilaju, ali zbog nezadovoljstva su spremni potpuno stati s radom.
Pogledaj originalni članak

Štrajk pravosudnih službenika i namještenika izjednačio se s do sada najduljim u povijesti, onim u obrazovanju iz 2019. godine. Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika apelira na premijera Plenkovića. Nude mu rok za dogovor do srijede. U protivnom se ide s novim akcijama. 

"Svima je jasno da su ovi ljudi potplaćeni i da su razlog tome trogodišnji razgovori i pregovori unutar Ministarstva pravosuđa i uprave.  Osnovno pitanje zbog čega još uvijek nema odgovora između Vlade, odnosno Ministarstva i nas koji vodimo ljude kroz ovaj štrajk i želimo da se situacija što hitnije riješi jer znamo da danas svi građani Hrvatske ispaštaju zbog ovoga - rekla je Iva Šušković, predsjednica Sindikata za 24sata.

Navodi da im se prošli tjedan nije javio nitko iz ureda ministra Malenice te da se ne nudi nikakvo rješenje, a prijeti se odlukom neplaćanja dana u štrajku. Štrajkaši žele raditi te gledaju spise koji se gomilaju, ali zbog nezadovoljstva su spremni potpuno stati s radom. Spremni su odustati i od hitnih predmeta.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Milanović obraćanje

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

FO
fouche541
13:31 10.07.2023.

Zašto im se plaća nerad.Sindikat je organizator štrajka pa neka im on isplaćuje plaće za vrijeme štrajka.

FR
FranjoTT
14:52 10.07.2023.

Naime draga gospodo probajte kod privatnika štrajkati 5 tjedana i očekivati plaću. Nego da vas pitamo, pravosuđe je najveća rak rana našeg sustava i da li smatrate da zaslužujete plaću? Obzirom da su vam šefovi stranački birani više bih imao razumijevanja za vas kada bi ste štrajkali protiv šefova koji koče vaš trud i rad da pravosudni sustav bude učinkovit!

EJ
ejStef
12:15 10.07.2023.

Ne vidim neku razliku sada kada su u štrajku i inače. Predmeti se i dalje ne rješavaju, plaće im se i dalje isplaćuju, uglavnom, sve po starom...