POTRAGA TRAJE

Strava u Australiji: Nestalo dijete dok je plivalo u potoku, vjeruje se da je žrtva krokodila

Foto: Pixabay
Krokodili u Australiji
Foto: Pixabay
Krokodili u Australiji
03.07.2024.
u 08:37
Vodeni tokovi regije West Daly na Sjevernom teritoriju, gdje se nalazi Palumpa, dom su slanovodnih i slatkovodnih krokodila
Pogledaj originalni članak

Dvanaestogodišnje dijete nestalo je i za njime se traga otkad je zadnji put viđeno kako pliva u potoku Mangu u blizini udaljene zajednice Palumpa u Australiji. Vjeruje se da je dijete napao krokodil. Policija je objavila u srijedu ujutro da je dijete zadnji put viđeno nešto prije 17:30 u utorak. Prve dojave zabrinute obitelji i članova zajednice govore o tome kako je krokodil napao dijete koje se kupalo u potoku.

Policijski službenici iz obližnjeg grada Peppimenartija došli su na mjesto događaja te je pokrenuta akcija traženja i spašavanja. U operaciju su se uključili i članovi zajednice i drugi službenici iz Wadeyea, piše The Guardian.

Viša narednica Erica Gibson kazala je za medije kako su njezine misli s obitelji i zajednicom. "Policajci trenutačno čamcem pretražuju veliki dio potoka i zahvaljujemo zajednici na njihovoj stalnoj pomoći", izjavila je. Vodeni tokovi regije West Daly na Sjevernom teritoriju, gdje se nalazi Palumpa, dom su slanovodnih i slatkovodnih krokodila.

Slanovodni krokodili veći su te opasniji i agresivniji za ljude te mogu narasti do 6 metara duljine. Slatkovodni krokodili mogu doseći i do 3 metra duljine i poznato je da napadaju ljude. Na tom području živi više od 100.000 krokodila.

Što ako vas ugrize zmija? Ove 3 zmije u Hrvatskoj su smrtonosne, evo što nikako ne smijete napraviti!

Foto: Pixabay
Riđovka
Foto: Pixabay
Riđovka
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Poskok
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Poskok
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Poskok
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Planinski žutokrug
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Planinski žutokrug
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Planinski žutokrug
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Poskok

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BU
buderim
11:18 03.07.2024.

U Sjevernoj Teritiriji se nitko ne kupa, a 12 godina staro djete se zna ponasati da prezivi. Na drugu strani, ako je drustvu palo na pamet da nesto naprave za okladu, onda je svasta moguce.