Plače na snimci

Studentu uperili pušku u glavu: 'Ubit će me za sedam dana...'

Foto: Screenshot/YouTube
Studentu uperili pušku u glavu: 'Ubit će me za sedam dana...'
26.02.2013.
u 12:52
Austrijski student Dominik Neubauer, koji je u prosincu otet u Jemenu, prošlog vikenda pojavio se na snimci na YouTubeu te kazao da će biti ubijen ako za tjedan dana ne bude plaćena otkupnina za njega.
Pogledaj originalni članak

Austrijski student Dominik Neubauer, koji je u prosincu otet u Jemenu, prošlog vikenda pojavio se na snimci na YouTubeu te kazao da će biti ubijen ako za tjedan dana ne bude plaćena otkupnina za njega, piše Huffington Post.

Uz upereni "automat" AK47 u glavu, Dominik je rekao da mu je zdravstveno stanje dobro i molio je jemensku i austrijsku vladu te Europsku uniju da njegovim otmičarima daju što traže.

"Mama, tata, Lucas, Angela, volim vas više od ičega"

– Mama, tata, Lucas, Angela, volim vas više od ičega – rekao je 26-godišnji student na snimci. Neubauer je zajedno s parom iz Finske otet u središtu glavnog jemenskog grada Sanaae 21. prosinca prošle godine. Jemenska vlada izvijestila je da je trojac potom prodan članovima Al-Qa'ide te su premješteni u mali grad Al-Manaseh. 

– Ako im ne udovoljite, oni će me ubiti za sedam dana – kazao je na na snimci suznih očiju student.

– Ovo je prvi znak da je Neubauer živ – kazao je glasnogovornik austrijskog Ministarstva vanjskih poslova te dodao da su u kontaktu s jemenskim vlastima i finskom vladom.

>>Oteli lokalnog političara pa ga zacementirali u bačvi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

KR
krka
13:17 26.02.2013.

Baš me zanima kaj normalan čovjek ima tražiti u takvoj državi gdje Al kaida grmi i oblači?

ST
Startrack
13:23 26.02.2013.

Volio bih samo da ovi dezurni muslimani na ovom forumu objasne koji je razlog za otimanje Austrijanca i Finaca. Oni ne ucestvuju u nikakavim NATO operacijama. Inace slozio bi se sa "generalom". Nikad moja noga nece krocit u muslimansku drzavu. Osim poslom a bogu hvala tamo nikakva posla nemam.

DU
Deleted user
13:30 26.02.2013.

Kog vrapca netko ima ić u Jemen u današnje vrijeme?