NEOZBILJNO

Sud dvije godine čeka da Iva Majoli donese dokaze o duševnim bolima

12.12.2001.
u 00:00
* Arenina odvjetnica našla je Ivine izjave "Tračevi me ne opterećuju" i "Za sve sam sama kriva"
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Svojedobno je dosta komentara potaknula tužba naše najuspješnije tenisačice Ive Majoli protiv Arene, od koje je tražila 400.000 kuna zbog teksta o njoj i pjevaču Sandiju, pod naslovom na prvoj stranici "Novi duet na hrvatskoj estradi - Sandi Cenov: Iva Majoli nije kriva za raspad Brankina i moga braka".

Naša jedina osvajačica jednog Grand Slam turnira tvrdila je kako je zbog tog teksta iz siječnja 1999. godine njezina karijera krenula silaznim putem.

Međutim, ovih se dana navršavaju već dvije godine kako parnica stoji, a razlog je pasivnost tužiteljice I. Majoli, koja nikako da ostvari ono na što se obvezala sa svojim odvjetnikom - dostaviti liječničke potvrde kao dokaz da je zbog spornog članka imala duševne boli.

Podsjetimo, Iva je tužbu podnijela početkom 1999., a na posljednjem dosad održanom ročištu, 16. prosinca iste godine, ona je i saslušana.

- Povrijedilo me što se iz naslovnice moglo zaključiti da sam nešto imala sa Sandijem - kazala je tada Iva i pojasnila da je zbog članka pretrpjela užasan šok.

- Išla sam psihologu a idem i sada, uz ostalo i zbog tog članka. Mogu dostaviti dokaze o tomu - obvezala se a sudac Josip Grubišić to je i prihvatio.

Tenisačica je još dodala da će odštetu, ako je dobije, dati u dobrotvorne svrhe.

Međutim, Iva nije dostavila nikakve dokumente, a sudac je njezina odvjetnika na to dvaput bezuspješno podsjećao u studenome prošle i svibnju ove godine.

Arenina odvjetnica Vesna Alaburić, pak, još je u prosincu 1999. u spis priložila svoje argumente, uključujući kopije članaka o Ivi iz raznih novina. Želeći dokazati da se Iva "radi privlačenja pozornosti sama trudila da svaki njezin izvanteniski iskorak bude zabilježen u javnosti", te da je stoga članak iz Arene nije mogao povrijediti, V. Alaburić navela je i tri naslova, jedan iz rujna 1997., a druga dva iz lipnja 1999. godine: "Tračevi me ne opterećuju", "Nikako da krene taj tenis, pa sam propjevala" i "Za sve sam sama kriva".

H. Dečak

Pogledajte na vecernji.hr