žarko puhovski

Sukob Grabar-Kitarović i Milanovića je bezvezna i izmišljena tema

Foto: Robert Anić/Pixell
Sukob Grabar-Kitarović i Milanovića je bezvezna i izmišljena tema
23.02.2015.
u 23:14
Ako ona od nekog javno traži da podnese ostavku, a nije to učinila prvo u Saboru, onda ne poštuje institucije, smatra Puhovski
Pogledaj originalni članak

Bezveznom i izmišljenom temom ocijenio je politički analitičar Žarko Puhovski u HRT-ovoj emisiji Otvoreno sukob između predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Zorana Milanovića.

Podsjetimo, sukob se rasplamsao nakon što je premijer Milanović pozvao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da konkretizira ideje za gospodarski oporavak. Ona je na to odgovorila prijedlogom za njegovom ostavkom. Puhovski smatra, piše HRT, da predsjednica ovim potezom pomaže premijeru u predizbornoj kampanji te kako se ponaša kao ''predsjednica pola Hrvatske''.

- Ako ona od nekog javno traži da podnese ostavku, a nije to učinila prvo u Saboru, onda ne poštuje institucije - kaže Puhovski. Napomenuo da je predsjednica u Saboru može zahtijevati glasovanje o povjerenju premijeru, a ostavku može tražiti od svojih prijatelja. Puhovski pretpostavlja da bi parlamentarni izbori najranije mogli biti u travnju ili svibnju. Peđa Grbin je pak kazao da se u SDP-u o izborima još ne razgovara. Pojasnio je i da su odgovori na pitanja Kitarović sadržani u premijerovim izvješćima Saboru.

- Sjednice nisu debatni klub, mora se govoriti o točnim problemima pa je premijer Milanović predsjednicu pozvao da točno konkretizira probleme - komentirao je Grbin sukob na relaciji Pantovčak - Banski dvori.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner smatra da je premijerov odgovor bio neprimjeren te je podsjetio kako u izbornoj noći premijer Milanović nije čestitati predsjednici.

- Počelo je time, nastavilo se inauguracijom. Sve to pokazuje kako nažalost neće postojati suradnja kakva bi trebala biti na političkom vrhu - kazao je Reiner.

>>Igrokaza nam je dosta. Razgovarajte kao odrasli ljudi!

>>Novo pismo predsjednice premijeru: Objasnila zašto predlaže sjednicu Vlade!
 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar Mihovil101
Mihovil101
23:51 23.02.2015.

Ima li mogućnosti da se referendumom izjasnilo da ovog cijenjenog gospodina,barem godinu dana odstranimo sa javne i inih medija! To je već sramotno! Pa zar mi imamo samo dva tri "vječna " analitičara koji sve znaju! I onda se isti izjašnjavaju da u Saboru sjede "vječni " političari ...Rugala se svraka vrani !!!

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
00:10 24.02.2015.

Nikako mi nije jasno kako ovakvi likovi uvijek dobivaju prostora u medijima

BR
Brandfackel2
07:45 24.02.2015.

Sad idem doručkovati, sav u strahu da iz paštete ne iskoči Puhovski...