novo bojište

Sukob u Gazi prvi je rat u povijesti pokrenut na Twitteru

Foto: AFP
Sukob u Gazi prvi je rat u povijesti pokrenut na Twitteru
21.11.2012.
u 11:39
Sudeći prema statistikama, Izraelci možda prednjače u sukobu u Gazi, ali ne i na društvenim mrežama. Tako profil GazaUnderAttack na Twitteru bilježi daleko 20 puta veću popularnost i posjete negoli protivnički IsraelUnderFire
Pogledaj originalni članak

Posljednji sukob u Gazi ući će u povijest kao prvi rat koji je proglašen putem Twittera. Svjedoči o tome poučan prilog RT-a koji objašnjava kako je posljednji konflikt Izraelaca i Palestinaca osim na tlu i u diplomaciji, otvorio bojište i na društvenim mrežama.

Tweet za anale

– Ne preporučujemo Hamasovim operativcima i vođama da izlaze izvan svojih skloništa sljedećih dana – piše u povijesnom tvitu kojim su izraelske obrambene snage najavile početak operacije Pilar te istodobno savjetovale protivnike da se povuku.

Hamas im nije ostao dužan pa je ubrzo tvitao odgovor: ''Naše blagoslovljene ruke dosegnut će vaše vođe i vojnike gdje god se nalazili (sami ste si otvorili vrata pakla)''. Njega su otad podijelile tisuće tviteraša koji su se putem dijeljenja i odgovora na službene tvitove izraelskih i palestinskih snaga uključili u bitku na Twitteru. 

Tko pobjeđuje na bojištu popularnih društvenih mreža?

Sudeći prema statistikama, Izraelci možda prednjače u sukobu u Gazi, ali ne i na društvenim mrežama. Tako profil GazaUnderAttack na Twitteru bilježi daleko 20 puta veću popularnost i posjete negoli protivnički IsraelUnderFire.

No hoće li prvi rat započet na Twitteru postati i prvi koji je na njemu izgubljen, provjerite u videu.

>>U napadima na novinske agencije u Gazi ubijena tri novinara

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar nekakav
nekakav
19:54 21.11.2012.

ne kužim zašto ne dajete podršku jadnom palestinskom narodu, koji želi samo slobodu, neovisnost? i to na onom dijelu svoje zemlje, koji im je preostao sramnom rezolucijom un-a? kojom su u palestinu naseljeni ljudi koji tamo nemaju ništa. kao da danas 3 mil hrvata naselimo u poljskoj, tzv. crvenoj hrvatskoj! smetaju vas palestinci koji se bore za slobodu? pa koji način da oni izaberu kad ih ova genocidna izraeslka država uništava, drži u konclogoru? trebali bi se baviti svjećarstvom, a? većina, tj. gotovo cijeli svijet priželjkuje poraz izraela, jer je to jedini način za postizanje mira na bliskom istoku.

ZA
zagabria1
17:31 21.11.2012.

Ako je ovo novi trend to je dobro, jer tada će se i rat voditi na Interenetu kako su Amerikanci predvidjeli. Znači neće biti stvarnih žrtava a onaj kojj izgubi igru izgubio je i rat. Mislim da je tehnologija blizu te stvarnosti. Ako se bespilotne letjelice upravljaju izdaleka putem ekrana, zašto se uopće treba žrtvovati prava letjelica i pravi cilj, kada se sve to može napraviti u realističnoj virtuelnosj igri.

OB
-obrisani-
14:51 21.11.2012.

PFLP je mozda organicija koja stoji iza napada na autobus u Tel Avivu jutros, a ne Hamas... A u medjuvremenu, cini se da je IDF je 'otvorio lov' na operaciju u pojasu Gaze, kako bi se ubilo, po mogucnosti sto vise Hamasa i PFLP operativaca. Pretpostavlja se, da ce danas 'poslovanje' eskalirati. Palestinski izvori NE vjeruju da ce do prekida vatre doci uskoro... Bit ce opet kukanja na Gazi.... krokodilskih suza...