'PRIPREMAJU SE ZA POSLJEDNJU BITKU'

Supruge vojnika zarobljenih u Azovstalu: Ponestaje im pitke vode i hrane, prilično su pesimistični

Foto: Screenshot YouTube
Foto: Reuters/PIXSELL
Azovstal
Foto: Reuters/PIXSELL
Azovstal
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
A view shows a plant of Azovstal Iron and Steel Works in Mariupol
16.05.2022.
u 09:51
Čula sam se sa suprugom prije nekoliko sati. Pogodila me vijest da Rusi bacaju fosforne bombe na Azovstal, rekla je Katerina, supruga zapovjednika pukovnije Azov Denisa Prokopenka
Pogledaj originalni članak

Ukrajinski vojnici zarobljeni u čeličani Azovstal u Mariupolju imaju vrlo malo hrane i pitke vode,  objavila je ukrajinska novinska agencija Unian, pozivajući se na supruge branitelja.

- Razgovarala sam sa svojim suprugom jučer. Rekao je da se bombardiranje nastavlja istom količinom i da gotovo nikad ne izlaze na površinu - kazala je Julija, supruga vojnika Arsenija Fedosjuka na konferenciji za novinare koju su prenosili na YouTubeu. 

 

- Kad izađu van, pokušavaju pronaći vodu i hranu. Prilično su pesimistični, spremaju se za posljednju bitku jer ne vjeruju u diplomatsko rješenje ovog pitanja. Većinu vremena ostaju u bunkeru jer je stalno bombardiranje. To su bombe od tri tone, neprekidni zračni udari, pomorsko i kopneno topništvo kao i tenkovi. Pod zemljom mogu ostanu i tri dana zaredom - rekla je Julija.

Prema riječima supruga vojnika, u Azovstalu ima vrlo malo pitke vode, a njihovi muževi moraju piti servisnu vodu koja je prije korištena za rad elektrane.

- Čula sam se sa suprugom prije nekoliko sati. Pogodila me vijest da Rusi bacaju fosforne bombe na Azovstal - kaže Katerina, supruga zapovjednika pukovnije Azov Denisa Prokopenka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

RA
rasturaljka
15:01 16.05.2022.

Ima kod Rusa i hrane i vode i lijecnicke pomoci. Dovoljno je samo da se predaju.

Avatar nekakav
nekakav
12:14 16.05.2022.

ajd objavite i da se 9-orica azovaca javila rusima u mariupolju, iz azovstala, žele van, žele pregovarati o uvjetima predaje. fosforne bombe... jesu zbilja zabranjene, tko je potpisao te sporazume, konvencije? dal znate da amerika nije ratificirala ni jedan sporazum u ljudskim pravima? i većinu međunarodnih ugovora vezanih uz plovidbu morem? ekipa je u okruženju, ne mogu nikud, pokušavaju se izvući živim štitom, od jadnika koje ne puštaju van. slušajte malo što govore ljudi koji su se ipak uspjeli izvući, da vidite kako ih optužuju, s obje strane, i ruske i ukrajinske. simptomatično je da ukrajinci sve 'oslobođene' prate u konvoju i ne puštaju jako dugo da odu svojima, već ih drže danima po podrumima, na ispitivanju. oni azovci koji su se u prvim danima uspjeli izvući kroz kontrolne punktove rusa, one koju se svukli do gola, znaju što čeka ekipu. posebno strane plaćenike, na koje se ne odnosi niti jedan sporazum o pravima zarobljenika u ratu.

CA
CABA
17:40 16.05.2022.

Logično. Pročitajte. Pogledajte.