i dalje pod vodom

FOTO Ukrajinci namjerno potopili svoje selo kod Kijeva. Otkrili zašto su to učinili

Potopljeno selo u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
16.05.2022.
u 07:54

Poplava je zaslužna za zaustavljanje ruskih vojnika i tenkova da probiju ukrajinske linije, tvrde Ukrajinci.

Demydiv, malo selo oko 50 kilometara sjeverno od Kijeva, namjerno su poplavile ukrajinske snage. Tisuće hektara potopljeno je rijekom Irpin, što je spriječilo napad na ukrajinski glavni grad. Poplava je zaslužna za zaustavljanje ruskih vojnika i tenkova da probiju ukrajinske linije, tvrde Ukrajinci.

"Naravno da je bilo dobro. Što bi se dogodilo da su... uspjeli prijeći rječicu i potom otišli u Kijev?" kazao je za Reuters Volodimir Artemčuk, javlja Sky News

Oleksandr Rybalko rekao je da je više od trećine nekih polja poplavljeno. Dva mjeseca kasnije, ljudi i dalje koriste čamce na napuhavanje za kretanje i sade povrće i cvijeće na suhim dijelovima. 

Podsjetimo, danas je 82. dan rata u Ukrajini. Finska i Švedska potvrdile su svoju namjeru pridruživanja NATO-u. Ukrajinske vlasti tvrde pak kako ruske snage već neko vrijeme stoje u Ukrajini. Britanski obavještajci smatraju kako je Rusija izgubila trećinu snaga jer se procjenjuje da je više od 400 ruskih vojnika ubijeno ili ranjeno prošlog tjedna pokušavajući prijeći rijeku Donets. S druge strane, ukrajinske snage napreduju. Prvi ukrajinski bataljun stigao je do ruske granice u regiji Harkiv. 

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Video: Unatoč Putinovim prijetnjama Finska potvrdila zahtjev za članstvo u NATO-u!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar HajdukLika
HajdukLika
09:19 16.05.2022.

Ta vijest je dva mjeseca stara!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije