Izgubili bitku s koronavirusom

Svih šestero preminulih bili su kronični bolesnici

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Evakuacija štićenika
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Evakuacija štićenika
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Evakuacija štićenika
Autori Vecernji.hr, Hina
14.04.2020.
u 15:09
Svi bolesnici imali su kronične bolesti i kronična patološka stanja, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš
Pogledaj originalni članak

U Hrvatskoj je potvrđeno 54 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je ukupno 1704 oboljelih od COVID-19. Od jučer je u Hrvatskoj preminulo šestero ljudi.

"Imamo od jučer šestero preminulih, svi bolesnici imali su kronične bolesti i kronična patološka stanja, na respiratoru su 34 osobe, ukupno je 415 oporavljenih, hospitaliziranih je 357", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

"Preminuo je bolesnik, 1960. godište u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, u Rijeci ženska osoba 1951. godište, u Splitu ženska osoba 1935. godište iz Doma za starije osobe, muška osoba 1941. godište iz Doma za starije osobe u Dicmu i u Dubrovniku dvije osobe 1939. i 1946. godište", kazao je Beroš. 

U Primorsko-goranskoj županiji preminula je jedna osoba, a riječ je o 69-godišnjoj ženi koja je bila teški kardiovaskularni i vaskularni bolesnik te je od dolaska u riječki KBC bila na respiratoru. Ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac novinarima je izjavio kako je umrla žena 27 dana na respiratoru, a svi pokušaji da joj se stanje sanira nisu bili uspješni, prvenstveno zbog ozbiljnih komorbiditeta.

Prema izvješću KBC - a Split još je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus preminula tijekom jutarnjih sati. Riječ je o osobi koja je bila smještena u Domu za starije i nemoćne osobe u Dicmu. Ukupno sa današnjim danom 14.04.2020. preminula su 4 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Split (smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici) koji su bili pozitivni na koronavirus.

U odnosu na informacije koje je Stožer CZ Dubrovačko-neretvanske županije iznio na konferenciji za medije kada su objavili da je preminuo muškarac (83) iz Dubrovnika, potvrđen je još jedan smrtni slučaj od posljedica COVID-19 infekcije. Riječ je o muškarcu (1946. god), prvom potvrđenom pacijentu iz Doma za starije Dubrovnik.

Prosječna dob bolesnika je 49,94 godine, a vidi se porast u broju oboljelih žena te je on sada 51,3 posto.

Video: Pogledajte što predviđaju naši znanstvenici: Koliko bi mogla trajati pandemija?


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
21:12 14.04.2020.

Uh kakva derutna soba. Kaj je to u nekoj bolnici?

DU
Deleted user
18:56 14.04.2020.

Je li ovo na slici pokretni respirator.