Likvidacija Pukanića

Svjedok: Mene će ovo svjedočenje stajati glave

Foto: HaloPix/Pixsell
Svjedok: Mene će ovo svjedočenje stajati glave
02.12.2010.
u 21:02
Marjanović, već treći dan svjedoči video vezom iz Zagreba na suđenju Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzamnoviću
Pogledaj originalni članak

Ja sam uhapšen na osnovi izjave ovog svjedoka. A on je pred našim i pred hrvatskim istražnim sucem dao dva iskaza, koja su sasvim različita. Meni se ovdje pakira i to radi tužitelj koji spominjanjem 1999., 2002., 2003., hoće dokazati da sam ja imao nekakvu kriminalnu organizaciju u Bugarskoj. A sutkinja u Zagrebu je to iskritizirala i rekla da toga nije bilo. Osim toga ovi ovdje su u to vrijeme svi bili mladi delikventi. Tko će to da drži na vezi i to bez telefona? - zapitao je jučer sebe i sve prisutne u sudnici Specijalnog suda u Beogradu Sreten Jocić nakon što je svjedok Tomislav Marajnović završio svoje svjedočenje za taj dan.

Marjanović, već treći dan svjedoči video vezom iz Zagreba na suđenju Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzamnoviću, optuženima za ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. u Zagrebu. Do sada je odgovarao na pitanja stranaka u postupku, a danas bi ga trebala ispitati i trojica okrivljenika, od kojih je po viđenom u sudnici, Jocić najnestrpljiviji.

Tako je u jednom trenutku, nakon što je s ispitivanjem Marjanovića završio njegov odvjetnik, Jocić zatražio da nešto kaže. Kada mu je predsjednik sudskog vijeća objasnio da nije njegov red za postavljanje pitanja, Jocić mu je uzvratio:

-A ja bi da nastavim, pa bi moj pritvor bio gotov već danas.

No umjesto Jocića, Marjanovića su pitanjima "rešetali" opdvjetnici. I dok je on, kao i prethodna dva dana vrlo smireno na sve odgovarao, Miroslava Perkovića, jednog od branitelja Željka Milovanovića, odgovori svjedoka u više navrata su izbacili iz takta. Cijeloj situaciji nije pomoglo ni što je predsejdnik vijeća Perkoviću jedan dio pitanja zabranio smatrajući ih nevažnim, što je odvjetnika posebno iziritiralo.

- Kolega, nemojte biti emotivni - poručio mu je sudac.

U jednom trenutku, Perković je skoro počeo vikati jer je Marjanović kazao kako ga ne čuje.

- Jeste li vi spremni doći u Srbiju, da vam obje države garantiraju sigurnost te da ovdje ponovite svoj iskaz ? - iznervirano je pitao Perković.

Prije no što je sudac uspio zabraniti to pitanje, Marjanović je odgovorio:

- Ne vjerujem više nikome, ni jednoj ni drugoj državi. Mene neće zaštiti nitko, a ovo svjedočenje stajati će me glave, ako ne sada onda kasnije.

Perković inače od početka inzistira da Marjanović dođe u Beograd, dok mu sudac objašnjava da je to nemoguće jer je svjedok u - pritvoru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MM
Mladen Miletić
11:24 03.12.2010.

Svjedok: Mene će ovo svjedočenje stajati glave ; a normalno je da se IZDAJA tako nagrađiva, a pogotovo svjedočenje po uputama nekoga zna se ali nepriča se....