Tzv. zločinačka

Svjedok: Pripuz mi je uljudno prijetio da iziđem iz stana

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Svjedok: Pripuz mi je uljudno prijetio da iziđem iz stana
04.05.2011.
u 18:04
Četvorku se tereti da su prijetnjom od liječnika Borisa Ljahnyckog iznudili 2,4 milijuna kuna jer im nije mogao vratiti novac
Pogledaj originalni članak

Nikicu Jelavića nikada nisam vidio. Zoran Pripuz uljudno mi je prijetio. S njim sam razgovarao dva puta. Drugi put kada smo razgovarali bio je uljudan i samo me pitao: “Doktore, mislite li vi vratiti dug ili napustiti stan?” Radovana Štetića i Miroslava Vukovića Olija do jeseni 1998. smatrao sam svojim prijateljima – iskazivao je jučer Boris Ljahnycki na Općinskom kaznenom sudu.

Svjedočio je u postupku koji se tamo vodi protiv Jelavića, Pripuza, Štetića i Vukovića. Njih se četvorica terete da su 1997. i 1998. nizom prijetnji od Ljahnyckog, inače liječnika, iznudili 2,4 milijuna kuna. Riječ je postupku koji je zaostao iz procesa tzv. zločinačkoj organizaciji, u kojem su spomenuta četvorica zbog tih optužbi bila oslobođena. No Vrhovni je sud presudu ukinuo, a ponovljeno suđenje počelo je u ožujku ove godine.

Prema optužnici, Štetić i Vuković Ljahnyckom su predali 14 čekova raznih novčarskih kuća na iznos od 450.000 DEM svjesni da ih neće uspjeti naplatiti.

Tvrdili su da su čekovi vlasništvo talijanske mafije. Kako im nije mogao vratiti novac, odveli su ga Pripuzu da mu da pozajmicu, a kao zalog za povrat duga Ljahnycki je založio stan.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

HI
higuita
20:59 04.05.2011.

bravo doktore vidi se da si vrhunski doktor prvo posudiš od svojih prijatelja pola milje maraka i poslije ih nevratiš i pozoveš policiju,daj meni sredi takve kamatare i ja bi pola milje da se malo provedem u životu

FO
FONZA
22:31 04.05.2011.

Od ova tri kriminalca -- kojemu se sudi ?

OB
-obrisani-
23:24 04.05.2011.

Pa što tu ima razmišljati kad će sui ionakosve pustiti! akle kriminala uhrvatskoj koliko hoćeš ali nitko nije kriminalac! Po tome smo specifična zemlja!