Vrijeme

Svježe jutro u kontinentalnoj Hrvatskoj: U 7 sati u Zagrebu 9, Daruvaru 6 stupnjeva...

Foto: Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL
Svježe jutro u kontinentalnoj Hrvatskoj: U 7 sati u Zagrebu 9, Daruvaru 6 stupnjeva...
07.09.2015.
u 09:15
Najviša temperatura zraka danas bi se većinom trebala kretati od 16 do 21, a na Jadranu od 22 do 27 stupnjeva Celzijusa.
Pogledaj originalni članak

Ponedjeljak je u kontinentalnim dijelovima Hrvatske počeo svježe.

Tako je, prema podacima DHMZ-a, u 7 sati ujutro u Zagrebu bilo 9 stupnjeva kao u i u Osijeku. U Karlovcu je izmjereno 10 stupnjeva, u Daruvaru 6, a Kutini 7. Najhladnije je bilo na Zavižanu gdje su u 7 sati ujutro zabilježena 4 stupnja.

Danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme, povremeno uz umjerenu naoblaku, javlja DHMZ. Puhat će većinom slab vjetar, u sjeveroistočnim krajevima do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu umjerena do jaka bura, prijepodne na sjevernom Jadranu ponegdje s olujnim udarima, te sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka većinom bi se trebala kretati od 16 do 21, a na Jadranu od 22 do 27 stupnjeva Celzijusa.

Zoran Vakula u Meteo kutku HRT-a prognozira da će i sljedećih dana biti relativno svježe.

- Osobito ujutro u unutrašnjosti Hrvatske, gdje će i najviša poslijepodnevna temperatura zraka malo gdje i kada biti viša od 20°C, a zamjetnije zatopljenje gotovo je sigurno potkraj ovoga tjedna i početkom sljedećega.

Pritom će ovaj tjedan na Jadranu biti pretežno sunčan, do petka većinom uz buru, ponegdje umjerenu i jaku. Oblačnije će vjerojatno biti u četvrtak i petak na širem dubrovačkome području, gdje može pasti i malo kiše, a tijekom cijeloga tjedna povremeno više oblaka, uz mogućnost gdjekoje kišne kapi bit će u kontinentalnim krajevima, napose istočnim- navodi Vakula.

>> Vakula: Moguće i olujno nevrijeme

>> Meteorolozi otkrivaju kakva jesen očekuje Europu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.